V Sevnici je danes potekal finalni turnir za naslov državnega prvaka v rokometu v kategoriji mlajših dečkov B, kjer so poleg naše ekipe nastopile še ekipe RK Sevnica, RK Radovljica in RK Slovenj Gradec.

Prvo tekmo so naši fantje odigrali proti Sevnici in poznala se je odsotnost stebra obrambe Marka Pirnata, ki je imel želodčne težave. To so izkoristili Sevničani, ki so veliko zadetkov dosegli ravno preko sredine naše obrambe, kjer fantje niso bili tako čvrsti kot znajo biti. Ob polčasu je bilo 9:7 za domačine, na koncu pa 19:15. Na drugi tekmi turnirja je Radovljica premagala Slovenj Gradec. Na tretji tekmi turnirja se je Mark pridružil naši ekipi, kar se je poznalo v igri. Prvi polčas je sicer dobila Radovljica 10:8, v drugem polčasu pa so naši fantje zagospodarili na igrišču in zmagali 18:15. V četrti tekmi je Slovenj Gradec zanesljivo premagal Sevnico, kar je pomenilo, da imajo pred zadnjo tekmo vse ekipe po 1 zmago in 1 poraz in vsi so imeli možnost za naslov prvaka. Na peti tekmi smo odlično začeli proti Slovenj Gradcu in vodili tudi s 3 zadetki prednosti, polčas pa dobili za dva zadetka 9:7. V 2. polčasu smo uspeli spet povesti za 3 zadetke, nato pa nekaj napak in Slovenj Gradec je izenačil. 2 minuti pred koncem so imeli fantje napad za vodstvo, vendar so Korošci prestregli žogo in iz protinapada uspeli povesti, na koncu pa se je pokazalo, da je bil to gol za zmago Slovenj Gradca 16:15. Na zadnji tekmi sta se pomerila Sevnica in Radovljica. Če bi zmagala Sevnica, bi bil prvak Slovenj Gradec, Sevnica druga in mi tretji. Ker pa je v napeti tekmi zmagala Radovoljica za gol, so s tem osvojili naslov prvaka.

Končni vrstni red:

1. Radovljica 4 točke
2. Slovenj Gradec 4 točke
3. Sevnica 2 točki
4. SVIŠ 2 točki

Na koncu so bili malce razočarani predvsem igralci, vendar glavo gor, saj so dosegli odličen rezultat. V sezoni so odigrali 21 tekem, jih 18 zmagali in samo 3 izgubili, kar je izvrstno.

Za RK SVIŠ Ivančna Gorica so pod vodstvom trenerja Aleksandra Polaka in pomočnika Uroša Šparla za mlajše dečke B na finalnem turnirju igrali: Enej Humar, Matevž Žurga in Jaka Hočevar (vratarji), Blaž Perko 6, Žak Šparl, Aljaž Radovan, Anže Žurga, Blalž Ceglar, Žiga Bradač 1, Lovro Krajnc, Vid Kompare 3, Simon Vidmar 12 (izbran za najboljšega igralca SVIŠ- na turnirju), Mark Pirnat 7, Nejc Batis 10, Tilen Slapničar 1, Nejc Ropič 8.

Vse čestitke!

(Skupno 329 obiskov, današnjih obiskov 1)