Članska ekipa RK SVIŠ Ivančna Gorica, ki bo v letošnji sezoni nastopala v 1.B državni rokometni ligi, je v sklepni fazi priprav na novo sezono, ki se prične že naslednji vikend v soboto 19. septembra ob 19.00 uri, ko bo v dvorani OŠ Stična gostovala ekipa Krim-Olimpije iz Ljubljane.  V klubu so zadržali domače nosilce igre iz pretekle sezone – Simona in Gašperja Stoparja, Jerneja Marinčiča, Denisa Zavodnika, Aljaža Bučarja, Mateja Koširja, Gašperja Slapničarja, ki jim bodo pomagali obetavni mladinci Robert Tekavec, Matic Košir, Timotej Knez, David Pekeč, Nik Pirnat, Tjaž Krese, Jure Oven ter novi igralci, in sicer sta iz Ribnice prišla srednji zunanji igralec Matic Andoljšek ter vratar Jan Šega, iz Šmartnega pa krožni napadalec Aljaž Sadar. Ekipo bo tako kot v lanski sezoni vodil trener Miloš Aksentijević. Z aktivnim igranjem sta zaključila Matevž Potokar in Gregor Pekolj, ki kot strokovni sodelavec pomaga na članskih treningih, ekipo pa sta zapustila tudi posojena igralca: Anže Nered iz Škofljice in Tine Marušič iz Velenja.

V 1.B državni rokometni ligi nastopa 14 ekip, pri čemer je potrebno povedati, da bomo ob sobotah ob 19.00 uri v Ivančni Gorici spremljali kar nekaj lokalnih derbijev, saj precej nasprotnikov prihaja iz bližnje okolice: RK Grosuplje, RD Šmartno, RK Škofljica, RK Ig, RK Krim Olimpija, RK Dol Hrastnik, RK Železniki, RK Brežice, RK Krško, nekoliko bolj oddaljeni so le: RK Radeče, RK Črnomelj, RK Drava Ptuj in RK Gorišnica. Letošnji cilj ekipe iz Ivančne Gorice je zgornji del prvenstvene lestvice.

Članska ekipa je v sklopu priprav odigrala kar nekaj tekem, in sicer se je v mesecu avgustu udeležila tradicionalnega turnirja – Šilčevega memoriala v Ribnici, kjer je odigrala 3 tekme s prvoligaškimi ekipami, pri čemer je premagala Slovan iz Ljubljane 34:23 ter izgubila z domačo Ribnico 19:29 ter Sevnico 23:24 in osvojila 5. mesto na turnirju. V nadaljevanju priprav so odigrali še naslednje tekme: premagali so Brežice 29:28, Šmartno 30:23, Grosuplje 32:28 ter IG 38:19 ter izgubili proti Hrastniku 26:17. Ekipa tako pred pričetkom prvenstva kaže zelo obetavno formo.

Obveščamo vas, da smo za vse navijače pripravili ugodno ponudbo sezonskih vstopnic. Sponzor prve domače tekme je Dnevni bar Glorija iz Ivančna Gorice.

Lepo vabljeni in se vidimo v soboto v dvorani OŠ Stična v Ivančni Gorici.

 

 

(Skupno 346 obiskov, današnjih obiskov 1)