V sobotnem dopoldnevu so mlade selekcije SVIŠ-a in Ribnice v Ivančni Gorici odigrale 3 tekme. Pri starejših dečkih A in kadetih so zmagali Ivančani, pri starejših dečkih B pa Ribnica.

Starejši dečki B:

RK SVIŠ Ivančna Gorica – RD Riko Ribnica 20 : 29 (11 : 12)

SVIŠ: Perko Matevž, Humar in Žurga Matevž (vratarji), Pajk 8 (2 iz 7-m), Vidmar 1, Batis, Perko Blaž 1, Gregorič 2, Ropič 4, Žurga Anže, Pirnat 3.

Mladi Ivančani so proti favoriziranim gostom, ki so v lanskem prvenstvu osvojili 3. mesto, vodili skozi celoten prvi polčas. Malce nezbranosti in 3 zaporedni zgrešeni streli domačih ob koncu prvega polčasa in Ribničanom je uspelo na polovici srečanja voditi za 1 zadetek. V drugem polčasu so bili boljši Ribničani, ki so v zadnjih 10 minutih srečanja naredili razliko 9-tih zadetkov in zmagali.

Starejši dečki A:

RK SVIŠ Ivančna Gorica – RD Riko Ribnica 33 : 22 (16 : 11)

SVIŠ: Struna in Perko (vratarja), Bregar 5, Košir 5, Tekavčič 10, Kutnar 6, Ropič Matic 4, Novak 2, Lesjak, Trček, Možina 1, Vidmar, Ropič Nejc, Perpar Jure, Pajk Rožle, Pirnat.

V 3. kolu državnega prvenstva so se našim državnim prvakom po robu postavili 4. uvrščeni Ribničani iz lanskega državnega prvenstva. Naši fantje so se Ribničanom oddolžili za poraz na lanskem zaključnem turnirju in tekmo zanesljivo zmagali. Gledali pa smo všečno, čvrsto tekmo, kjer so oboji pokazali kar nekaj rokometnega znanja. Celoten prvi polčas so Ribničani nekako držali priključek 2, 3 zadetkov zaostanka in šele ob polčasu so Ivančani uspeli povesti za +5 zadetkov prednosti. V 2. polčasu so se Ribničani uspeli približati na 20:18, nato pa so naši zaigrali čvrsto v obrambi in s hitro igro uspeli streti odpor gostov in zmagati z 11 zadetki prednosti.

Kadeti:

RK SVIŠ Ivančna Gorica – RD Riko Ribnica 28 : 24 (13 : 9)

SVIŠ: Jeleninovski in Struna (vratarja) Pirc 12, Zaletelj, Kutnar Aljaž 1, Vidmar 2, Resnik, Kutnar Matevž 4, Košir 2, Bregar 4, Tekavčič 3, Ropič Matic, Novak, Lesjak, Možina.

3. kolo so odigrali tudi kadeti in naši so ob ugodnem razporedu tekem zabeležili še 3 zmago v prvenstvu. Ribnica se je dobro upirala in bila dostojen nasprotnik. V zadnji polovici tekme so naši le strli goste in uspeli slaviti za 4 zadetke.

 

(Skupno 57 obiskov, današnjih obiskov 1)