V soboto zvečer se je v dvorani OŠ Stična v Ivančni Gorici zbralo lepo število gledalcev, tako domačih, kot tudi gostujočih, ki so ustvarili lepo vzdušje na derbiju 1.B lige. Bolj zadovoljni so dvorano zapustili Šmarčani, ki so se zasluženo veselili zmage. Bil je to večer, ko je šlo gostujoči ekipi vse od rok, našim fantom pa igra nikakor ni stekla, pa če so si to še tako želeli in si za to prizadevali. Ivančani so povedli 1:0, to pa je bilo na žalost edino vodstvo na tekmi, saj so nato na sceno stopili gostujoči igralci, ki so si že sredi prvega polčasa priigrali zajetno prednost 6 zadetkov (4:10) in prednost držali do konca prvega polčasa, ki se je končal z rezultatom 11:17. Naši fantje so zgrešili nekaj čistih strelov, bili premalo natančni in disciplinirani v napadu, predvsem pa je bil problem v obrambi, ki je bila preveč porozna, za povrhu pa še domača vratarja nista imela svojega dne. Nasprotno je bil zelo razpoložen gostujoči vratar Muratović, v napadu pa mladinca Strmljan in Ribarič, z izdatno pomočjo izkušenih Šmejca in Gradiška, kar je bil recept za zmago. Ista zgodba se je nadaljevala v drugem polčasu, ko so se sicer Ivanjčani približali na 3 gole zaostanka, naprej pa ni in ni šlo in zmaga je odšla v Šmartno. Šmartno ima tako po 3. odigranih kolih 6 točk, SVIŠ pa 3. Malce v opravičilo našim fantom je dejstvo, da letos zaradi bolezni, poškodb in odsotnosti praktično še niso odigrali tekmo v popolni postavi. Igro bodo fantje poskušali popraviti na treningih in upajmo, da jim uspe, saj prihodnjo soboto ob 19.00 uri gostujejo v Krškem.

RK SVIŠ Ivančna Gorica : RD HERZ Šmarno 27:32 (11:17)

SVIŠ: Slapničar, Šega in Pekeč (vratarji), Tekavec 4, Andoljšek 2, Pirc, Oven, Krese, Zavodnik 8, Stopar Simon 4, Sadar 1, Knez 1, Košir Matej 5, Pirnat, Stopar Gašper 1, Košir Matic 1.

Šmartno: Muratović, Urankar (vratarja), Strmljan 12, Ribarič 10, Pregelj, Gradišek, Poglajen Urban, Bahovec 2, Žižek, Šmejc 4, Poglajen Luka 1, Cirar 1, Bučar, Zakonšek, Močnik 1, Žurga.

(Skupno 70 obiskov, današnjih obiskov 1)