V sredo in petek so se v Ivančni Gorici pomerile selekcije RK SVIŠ Ivančna Gorica in RK Trimo Trebnje, in sicer v kategorijah starejši dečki B, starejši dečki A in kadeti. Pri starejših dečkih B in kadetih so zmagali Trebanjci, pri starejših dečkih A pa SVIŠ.

Starejši dečki B:

RK SVIŠ Ivančna Gorica : RK Trimo Trebnje 18:28 (9:13)

SVIŠ: Perko Matevž, Strmšek, Humar in Žurga Matevž (vratarji), Pirnat 3, Perko Blaž 3, Vidmar 4, Ropič Nejc, Batis 1, Žurga Anže 1, Perpar 3, Pajk 3, Gregorič.

Naši fantje so se lanskoletnim državnim prvakom, ki še niso ujeli prave forme, v 1. polčasu dobro upirali in nazadnje vodili z rezultatom 6:5, nato pa so pobudo prevzeli Trebanjci in polčas dobili s 4 zadetki razlike. V 2. polčasu so prednost povečali in zanesljivo zmagali. Po 3-eh odigranih tekma imajo starejši dečki B 1 zmago in 3 poraze.

Starejši dečki A:

RK SVIŠ Ivančna Gorica : RK Trimo Trebnje 30:25 (20:7)

SVIŠ: Struna, Perko Matevž (vratarja), Možina, Lesjak 2, Novak, Ropič Matic 2, Tekavčič 4, Bregar 4, Košir 9, Kutnar 7, Trček, Pirnat, Ropič Nejc 1, Perpar, Pajk 1.

Obratna zgodba je bila pri starejših dečkih A, kjer so naši fantje od prve sekunde tekme močno pritisnili na Trebanjce in si kmalu priigrali neulovljivo prednost 13 zadetkov. V 2. polčasu so v igro vstopili tudi domači mlajši igralci in Trebanjcem je uspelo razliko lepo omiliti na zelo znosnih 5 zadetkov. Starejši dečki A so letos zabeležili 5. zmago in vodijo na lestvici brez poraza.

Kadeti:

RK SVIŠ Ivančna Gorici : RK Trimo Trebnje 25:41 (9:19)

SVIŠ: Struna in Jeleninovski (vratarja) Pirc 6, Vidmar 5, Kutnar Aljaž 2, Resnik 1, Zaman, Zaletelj 1, Kutnar Matevž 3, Košir 1, Bregar 3, Tekavčič 3, Ropič Matic, Novak, Lesjak, Možina.

Naše kadeti so se do 15 minute upirali Trebanjcem, nato pa so ti prestavili v višjo prestavo in že ob polčasu je bilo 10 zadetkov razlike, ki je ob koncu srečanja znašala +16. Vendar našim mladim fantom karkoli zamerimo, saj so v 5 tekmah 3-krat zmagali in 2-krat izgubili in dobili tekme, ki so jih morali dobiti.

V ponedeljek v Kočevjem gostujejo še mlajši dečki A, v torek pa še mladinci na Škofljici.

Prihodnji vikend v soboto starejši dečki A in kadeti doma gostijo Črnomelj, v nedeljo pa mlajši dečki A in B ter mladinci doma Metliko.

 

(Skupno 142 obiskov, današnjih obiskov 1)