V Ivančni Gorici smo pričakovali izenačen dvoboj, saj je imela Drava na prvenstveni lestvici le točko več od SVIŠ-a. Vendar takšnega začetka v Ivančni Gorici že nekaj časa nismo videli, saj je Drava “zaledenila” tako domače igralce kot publiko, ki kar ni mogla verjeti, da so Ptujčani povedli 7:0 oziroma v 10. minuti 9:1. Mlada ptujska ekipa je igrala poletno, naši fantje pa s kopico tehničnih napak v napadu, v obrambi pa brez prave borbenosti in sodelovanja med igralci, tako pa seveda ne moreš zmagati. Po 10-tih minutah so sicer pričeli igrati tudi Ivančani, ki so v 27. minuti prišli le na 3 zadetke zaostanka 14:17, nato pa v končnici polčasa preveč hiteli, plod česar so bile napake, ki so jih gostje izkoristili in polčas dobili za 5 zadetkov 15:20. V 2. polčasu se je rezultat vseskozi gibal med 3 in 5-timi zadetki prednosti za Dravo, nato pa je v vrata stopil mladi Pekeč, ki je zbral nekaj zaporednih obramb in SVIŠ se je v 49. minuti približal le na 2 zadetka zaostanka 28:30 ter imel “zicer” iz krila, ki pa žal ni bil izkoriščen, da bi se naši približali le na gol zaostanka. Ob tem je SVIŠ zapravil 2 napada zapored, ko je igral z igralcem več v polju in Drava se je ponovno odlepila in na koncu zasluženo zmagala 32:36. Poraz bo potrebno hitro pozabiti, v opomin naj bo le slaba igra, predvsem iz začetka srečanja, da se le to ne ponovi. Malce v opravičilo fantom je le to, da so se šele v tem tednu končno zbrali v skoraj popolni postavi, da lahko normalno trenirajo in igrajo. Pozna se tudi neuigranost, saj so v ekipi trije novi obrazi, na katere se v nadaljevanju prvenstva resno računa – iz Grosupljega je prestopil 22-letni zunanji igralec Matevž Corel; iz Šmartnega je preko Slovana prestopil 18-letni krilni igralec Tilen Virant; iz Novega mesta pa smo si sposodili 18-letnega krožnega napadalca Jana Bevca. Z ekipo pa ponovno trenira in igra tudi stari znanec Gregor Pekolj. Ekipo pa sta zapustila Matic Andoljšek iz Ribnice in Aljaž Sadar iz Šmartnega. Že v soboto Ivančani gostujejo v Brežicah, nato pa jih v sredo 9. decembra čaka tekma 1/16 Pokala Slovenije s Krškim, v soboto 13. decembra pa domača tekma s Črnomljem. Navijači vabljeni!

RK SVIŠ Ivančna Gorica : RK Drava Ptuj 32:26 (15:20)

SVIŠ: Slapničar (0 obramb/14 strelov), Šega (4 obrambe/18 strelov) in Pekeč (5 obramb/13 strelov), Tekavec 2, Oven, Zavodnik 3 (1 iz 7-m), Stopar Simon 10 (1 iz 7-m), Bevec 3, Knez 4, Pekolj, Košir Matej 6, Pirnat, Virant, Bučar, Corel 1, Košir Matic 3.

DRAVA: Belec (2 obrambi/17 strelov), Šulek (3 obrambe, 20 strelov), Bedenik – vratarji, Cvetko 11 (2 iz 7-m), Janžekovič 3, Verdenik, Jensterle 2, Drobež 5, Maroh 2, Požar, Fridrih, Sabo, Hrupič, Beđeti, Jerenec 7, Lesjak 6, .

7-m: SVIŠ: 2 (4); DRAVA: 3 (3)

Izključitve: SVIŠ (4 minute); DRAVA (10 minut)

(Skupno 62 obiskov, današnjih obiskov 1)