Članska ekipa RK SVIŠ Ivančna Gorica je preživela pestro sobotno popoldne, ki se je zavleklo vse tja v nedeljo. Na zadnjo, 13-sto tekmo v prvem delu 1.B državne rokometne lige v oddaljeno Gorišnico se je odpravila zgodaj popoldan, vendar zaradi popolne zapore štajerske avtoceste, tja prispela po regionalnih cestah po dobrih 4 urah vožnje. Tako je bila tekma prestavljena za 40 minut in se pričela ob 20.10 uri, namesto ob 19.30 uri, da so se lahko naši fantje, dobre pol ure vsaj ogreli za tekmo. Po ustaljeni praksi v letošnji sezoni je tudi na tej tekmi manjkalo nekaj, predvsem izkušenih igralcev – poškodovanima Marinčiču in Gašperju Stoparju, se je pridružil še Matej Košir, ki jo je grdo skupil na zadnji tekmi proti Črnomlju, na igrišče pa ni stopil tudi Pekolj, ki je čutil bolečine v kolenu. Tako je tekmo za SVIŠ pričelo 6 mladcev v starosti od 18 do 22 let, ki jih je na igrišču vodil kapetan Simon Stopar. Z agresivno in gibljivo obrambo so v 1. polčasu povsem zaustavili domače moštvo, povrhu vsega pa je večino strelov, ki so šli proti vratom, ubranil vratar Slapničar. V napadu je žoga hitro krožila okoli nasprotnikove obrambe, tehničnih napak skoraj ni bilo in tako je bilo po izjemnem 1. polčasu kar 18:9 za Ivančane. SVIŠ-evci so odlično začeli tudi 2. polčas in v 36. minuti povedli za 11 zadetkov 22:11. Nato pa jim je malce pošla sapa in domačini so se v 49. minuti približali na 4 zadetke zaostanka. Naši so spet pritisnili na plin, povedli za 6 zadetkov in tekmo rutinirano pripeljali do konca ter slavili 30:26. Veselje po zmagi je bilo veliko! V prvem delu so 6-krat zmagali, 2-krat remizirali in 5-krat izgubili ter tako zbrali 14 točk, kar jih med 14. ekipami uvršča na 7. mesto prvenstvene lestvice. Realno gledano je to uspeh za tako mlado ekipo, saj je npr. na dotični tekmi proti Gorišnici za SVIŠ nastopilo 14 igralcev v starosti od 16 do 24 let in samo 2 starejša igralca, kar pomeni, da je SVIŠ-eva ekipa med najmlajšimi v ligi. Povrhu vsega, kot že omenjeno, pa ima v tej sezoni obilico smole s poškodbami. Drugi del državnega prvenstva se zaradi evropskega prvenstva na Poljskem prične 6. februarja. Premor bo prišel kot naročen, da si nosilci igre odpočijejo, poškodovani igralci zacelijo poškodbe, hkrati pa se bodo lahko na nadaljevanje prvenstva dobro pripravili in tudi uigrali z novinci v ekipi, s katerimi smo v SVIŠ-u zelo zadovoljni.

RD Moškanjci – Gorišnica : RK SVIŠ Ivančna Gorica 26:30 (9:18)

Moškanjci: Žuran, Bratuša in Ranfl (vratarji), Ozmec, Šandor, Kovač 6, Valenko 7, Balas, Lozinšek 3, Geč, Tement 1, Koštomaj 1, Preac, Bedrač 2, Šincek 4, Stopar 2, trener Boštjan Strašek.

SVIŠ: Slapničar, Šega in Pekeč (vratarji), Tekavec 2, Robida, Pirc, Zavodnik 8, Stopar Simon 8 (2), Bevec 5, Knez 2, Pekolj, Pirnat, Virant, Bučar, Corel 4, Košir 1., trener Miloš Aksentijevič.

7-metrovke: Moškanjci 4 (4); SVIŠ 2 (2)

Izključitve: Moškanjci (8 minut); SVIŠ (8 minut).

(Skupno 120 obiskov, današnjih obiskov 1)