V tem vikendu so bili uspešni starejši dečki B, ki so zmagali v Slovenj Gradcu in mladinci, ki so zmagali v Železnikih. Žal se po načrtih ni izšlo kadetom, ki so doma morali priznati premoč Kopru. V Ivančni Gorici je potekal tudi turnir za najmlajše – mlajše dečke C, kjer so se poleg domačih rokometašev merili še igralci iz Ribnice in Iga. Zadetki se niso šteli, smo pa lahko videli za to starostno kategorijo (8-10 let) že zavidljivo raven rokometnega znanja. Vse čestitke!

Tudi med tednom nas čaka pestro rokometno dogajanje. V torek v Trebnjem gostujeta ekipi mlajših dečkov B in A, v sredo v Ivančno Gorico pridejo kadeti Škofljice, v četrtek pa nas čaka še derbi, ko k nam v goste prihajata ekipi mlajših dečkov B in A MRK Krka.

Kadeti:

RK SVIŠ Ivančna Gorica – RD Koper 2013 28:33 (15:17)

SVIŠ: Jeleninovski in Struna (vratarja), Pirc 3, Tekavčič 1, Košir 2, Bregar 5, Zaletelj 4, Kutnar Matevž 3, Vidmar 7, Lesjak, Ropič Matic 3.

V tekmi dveh enakovrednih nasprotnikov so bili bolj zbrani gostje, ki so bili spretnejši, dočim so naši fantje naredili nekaj tehničnih napak preveč in bili malce preveč “porozni” v obrambi, kar so gostje izkoristili in zmagali. Obstajajo realne možnosti, da se jim v Kopru oddolžimo za poraz.

Starejši dečki B:

RK Slovenj Gradec – RK SVIŠ Ivančna Gorica 18:22 (11:11)

SVIŠ: Strmšek in Perko Matevž (vratarja), Perpar 2, Pajk 6, Perko Blaž 2, Kompare, Vidmar 7, Pirnat 2, Ropič Nejc 3.

Starejši dečki B so na gostanju v Slovenj Gradcu prijetno presenetili in na Koroškem zasluženo zmagali. Začetek tekme ni nakazoval tega, saj so domači večino prvega polčasa vodili, tudi za 4 zadetke. Do polčasa so se naši fantje zbrali in izid izenačili. V 2. polčasu so strnili vrste v obrambi in domačim dovolili doseči le 7 zadetkov, dočim so bili sami uspešnejši, dosegli 11 zadetkov in vknjižili 2 zmago v polfinalu. Vse čestitke.

Mladinci:

RD Alples Železniki : RK SVIŠ Ivančna Gorica 19:42 (8:22)

SVIŠ: Pekeč in Podržaj (vratarja), Tekavec 6, Robida 1, Pirc 3, Knez 6, Strmole 4, Pirnat 5, Virant 6, Kastaneto 2, Košir 9.

Naši mladinci so bil v Železnikih precej boljši nasprotnik od domačinov in vknjižili visoko zmago, že tretjo v nadaljevanju 2. mladinske lige. Med strelce so se vpisali prav vsi igralci, ki so izkoristili svojo minutažo in precejšnjemu številu gledalcev pokazali svoje rokometno znanje. Vse čestitke! V prihodnjem vikendu v nedeljo ob 19.00 uri gostijo sosede iz Šmartnega in lahko si obetamo pravi rokometni derbi.

foto vir: Stane Gortnar (RD Alples Železniki)

(Skupno 75 obiskov, današnjih obiskov 1)