V dvorani Pungrt v Šmartnem pri Litiji se je zbralo precejšnje število rokometnih navdušencev, ki so videli dobro in napeto predstavo obeh ekip. Domačini, ki tudi po tej tekmi vodijo na prvenstveni lestvici, so nastopili nekoliko oslabljeni, pri čemer se je poznala predvsem odsotnost prvega domačega strelca Tilna Strmljana. Bolje so začeli domačini, ki so preko razpoloženega Avsca povedli 3:1 in 9:7. Pri naših je bil na začetku tekme zelo razpoložen Corel, tako da je SVIŠ prvič izenačil na 5:5 in kasneje na 9:9. Videli smo hitro in dopadljivo igro obeh ekip in veliko število zadetkov, s čimer so bili gledalci zelo zadovoljni. SVIŠ je prvič povedel v 17. minuti 11:10, v 21. in 22. minuti pa prednost povečal na +3 (14:11; 15:12). Ivančani so imeli v 1. polčasu veliko izključitev, in sicer kar 4 (8 minut), kar pa domačini niso izkoristili. Ravno nasprotno; fantje so odlično odigrali v obrambi, v napadu pa dosegli kar 5 zadetkov z igralcem manj, kar je pomenilo dodatno psihološko prednost. Prednosti do konca polčasa žal niso uspeli obdržati in domačini so uspeli izenačiti na 20:20. Dobro so začeli 2. polčas in do 39. minute vodili za gol ali dva, nato pa so prišle minute domačinov, ki so v 46. minuti vodili za 2 zadetka 29:27, vendar so naši v 49. minuti izid izenačili. Strelsko je bil razpoložen Gašper Stopar, ki je odlično zadeval iz krila ter krožnega napadalca in do konca srečanja iz igre dosegel kar 7 zadetkov. Ob tem lahko pohvalimo še vratarja obeh ekip, našega Slapničarja in domačega Muratovića, ki sta zbrala kar nekaj obramb. V 51. in 55. minuti so Ivančani ponovno vodili za 2 zadetka (29:31; 30:32) ter imeli v zadnjih petih minutah dva čista strela, da bi se odlepili na +3, vendar je žoga enkrat končala v vratnici, enkrat pa zletela mimo vrat. Domačini so ponujeno priložnost zagrabili z obema rokama, dosegli 3 zadetke zapored (zadnjega dobrih 15 sekund pred koncem). Po minuti odmora so SVIŠ-evci odigrali zadnji napad in Matevž Corel je 5 sekund pred koncem dosegel izenačujoči zadetek. Na koncu sta obe ekipi obžalovali zamujeno priložnost za zmago, tako da je neodločen izid pravičen in vsi akterji tekme so zadovoljni odšli domov. Čestitke! V prihodnjem kolu v Ivančni Gorici gostuje 6-uvrščena ekipa lige Krško in pričakujemo ponovno napet in zanimiv obračun. Navijači vabljeni!

RD Šmartno Herz : RK SVIŠ Ivančna Gorica 33:33 (20:20)

Šmartno: Muratović, Urankar, Kukovica (vratarji), Ribarič 8 (6/6 iz 7-m), Zakonšek, Sadar 1, Justin, Bahovec 4, Šmejc 6, Poglajen, Pregelj, Cirar 2, Bučar, Avsec 10, Močnik 2, Lachaal.

SVIŠ: Slapničar, Pekeč, Šega (vratarji), Tekavec, Zavodnik 6, Hrovat, Stopar Simon 5 (2/3 iz 7-m), Bevec 2, Knez, Pekolj, Košir Matej 3, Pirnat, Furdi, Stopar Gašper 7, Corel 7, Košir Matic 3 (1/2 iz 7-m).

7-metrovke: Šmartno 6/6; SVIŠ 3/5;

Izključitve: Šmartno 4 minute, SVIŠ 12 minut.

(Skupno 79 obiskov, današnjih obiskov 1)