28. in 29. maja je v Ribnici potekal finalni turnir za naslov državnega prvaka v kategoriji starejših dečkov. Udeležile so se ga štiri najuspešnejše ekipe iz jesenskega predtekmovalnega dela in pomladanskega polfinalnega ligaškega tekmovanja.

Rezultati prvega dne:

1. tekma; RD Riko Ribnica : RD Urbanscape Loka 21 : 16

2. tekma; RK SVIŠ Ivančna Gorica : RK Krško 18 : 14

3. tekma; RD Urbanscape Loka : RK SVIŠ Ivančna Gorica 23 : 21

4. tekma; RK Krško : RD Riko Ribnica 27 : 16

Prvi dan je vsaka ekipa odigrala po dve tekmi in vsaka je imela na svojem “računu” dve točki. Tako je prav vsaka še lahko upala na naslov najboljšega.

Naslednji dan sta bili odigrani še preostali tekmi:

5. tekma; RD Urbanscape Loka : RK Krško 22 : 20

6. tekma; RD Riko Ribnica : RK SVIŠ 19 : 20

Končni vrstni red: 1. RD Urbanscape Loka 4 točke, 2. mesto. RK SVIŠ 4 točke, 3. mesto RK Krško 2 točki in 4. mesto RD Riko Ribnica 2 točki.

Nov izjemen uspeh in novo potrditev odličnega dela z mladimi so si na finalnem turnirju priigrali:

Denis Struna, Jan Strmšek, Matevž Perko (vratarji), Ambrož Bregar, Jaša Novak, Matevž Kutnar, Jakob Trček, Domen Košir, Matevž Tekavčič, Matic in Nejc Ropič, Jure Perpar, Klemen Lesjak, Gregor Možina, Mark Pirnat, Robert Škotnik in Simon Vidmar, trener ekipe Aleksander Polak, pomočnik trenerja Simon Stopar in vodja ekipe Marjan Potokar.

Na zaključni slovesnosti pa je sledilo še eno priznanje ali bolje kar dve. V najboljšo sedmerico finalnega turnirja sta bila uvrščena dva igralca RK SVIŠ, Domen Košir, ki je bil tudi drugi strelec finalnega turnirja in Robert Škotnik. Velja omeniti, da je generacija letnika 2001 v štirih tekmovalnih sezonah kar trikrat osvojila naslov državnega prvaka in tokrat drugo mesto. Ti dosežki potrjujejo kvaliteto generacije in z veseljem pričakujemo njihovo naslednjo tekmovalno sezono, takrat že v kadetski kategoriji.

Potrebno je omeniti in pohvaliti podporo s tribune. Finalni turnir je spremljalo zelo veliko navijačev iz Ivančne Gorice, ki so zelo glasno, predvsem pa športno bodrili svoje junake.

 

 

 

(Skupno 170 obiskov, današnjih obiskov 1)