Dvorana OŠ Stična v Ivančni Gorici je bila danes zvečer polno zasedena na derbiju 6. kola 1.B državne rokometne lige, v katerem sta se pomerila RK SVIŠ Ivančna Gorica in RD Herz Šmartno (približno 250 gledalcev). Do tega kola neporažena ekipa iz Ivančne Gorice se je dobro držala do 19. minute tekme, ko je vodila 12:9 in imela dva napada za vodstvo s 4 zadetki prednosti, kar pa žal niso izkoristili. So pa to izkoristili gostje, ki zadnjih 10 minut 1. polčasa niso prejeli zadetka in zaostanek s 3 zadetki pretvorili v vodstvo ob polčasu z dvema zadetkoma prednosti 14;12. Domači navijači so namreč v zadnji tretjini prvega polčasa globoko vzdihovali ob zgrešenih čistih strelih domačih igralcev, ki so se jim je očitno malce zatresle roke pri zaključnih strelih. V začetku 2. polčasa so se naši fantje približali na gol zaostanka, vendar to na žalost ni pomagalo. Gostje so bili v napadu preudarni in potrpežljivi in ko so domačini že mislili, da so se ubranili, so gostje zadeli in naši jih nikakor niso mogli ujeti. Za piko na i pa so tudi v 2. polčasu zastreljali precej preveč čistih strelov, kar so gostje izkoristili in zasluženo zmagali, za kar si zaslužijo čestitke.. Domači igralci so po tekmi obljubili, da se jim v Šmartnem oddolžijo za poraz in upajmo, da jim to v prihodnjem koledarskem letu uspe. To kolo je bilo v 1.B ligi polno presenečenj: glede na to, da sta tako Krško in Brežice izgubila doma, sta na vrhu prvenstvene lestvice SVIŠ in današnji nasprotnik Šmartno z 10-timi točkami, sledijo pa jima 4 ekipe z 8 točkami (Krško, Brežice, Slovan in Škofljica), kar pomeni odprt boj v naslednjih 20. krogih 1.b državne rokometne lige.

RK SVIŠ Ivančna Gorica – RD Herz Šmartno 25:29 (12:14)

SVIŠ: Slapničar, Pekeč in Podržaj (vratarji), Tekavec, Bevec, Knez 1, Zavodnik 2, Stopar Simon 7, Robida, Ferkulj 4, Košir Matej 8, Pirnat, Krabonja, Kastaneto, Corel 2, Košir Matic 1.

Šmartno: Muratovič, Sadar, Kukovica, Sadar, Strmljan 11, Ribarič 3, Poglajen, Bahovec 1, Šmejc 8, Bučar, Avsec, Planinšek, Močnik 2, Žurga 3,

V sredo 26. oktobra RK SVIŠ Ivančna Gorica v 1/16 Pokala Slovenije gosti atraktivnega prvoligaša iz Maribora, zato navijači vabljeni, da podremo naše fante.

(Skupno 48 obiskov, današnjih obiskov 1)