V soboto je članska ekipa SVIŠ-a gostovala v Sevnici, katere članska ekipa je še v lanski sezoni nastopala v elitni 1. državni rokometni ligi. Pomerili sta se vodilna ekipa lige RK SVIŠ Ivančna Gorica in RK Sevnica, ki pa je v 11. kolih osvojila samo 4 točke in zaseda zadnje mesto. Vendar tudi v rokometu, tako kot v vsakem drugem športu, nihče rad ne izgublja in Sevnica se je v 1. polčasu pošteno postavila po robu Ivančanom. Sevnica je vodila do 13. minute, ko je SVIŠ-u uspelo prvič izenačiti na 6-6, saj je bila do takrat obramba Ivančanov precej porozna pa tudi v napadu niso ravno blesteli. Ko smo pomislili, da so končno ujeli ritem, so spet povedli Sevničani 9-6. Sledila je serija 4-0 Ivančanov in prvo vodstvo na tekmi 10-9, ob polčasu pa 12-10. V drugem polčasu je v 39. minuti Sevničanom skoraj uspel priključek 17-16, nato pa so do konca tekme vse niti igre bili v rokah igralcev SVIŠ-a, ki so na koncu slavili 29-23. Z novo zmago so SVIŠ-evci z 20 točkami zadržali vodstvo na prvenstveni lestvici; sledi jim Šmartno z 18 točkami in Krško ter Krim-Olimpija s 17 točkami. Vse čestitke! Prihodnjo soboto v zadnjem kolu jesenskega dela državnega prvenstva v derbiju kroga gostuje Krško. Vabljeni že sedaj.

RK Sevnica – RK SVIŠ Ivančna Gorica 23-29 (10-12)

Sevnica: Žičkar in Krnc Davic (vratarja), Kolman Blaž, Kolman Tim, Krnc Žan 3, Mrgole Nejc, Kneževič, Kolman 3, Župevc 1, Kuhar 11, Kovač, Kadilnik, Zelič, Kozole 4, Janev.

SVIŠ: Slapničar, Pekeč in Podržaj  (vratarji), Tekavec 3, Bevec 1, Knez, Pirc, Zavodnik 7, Stopar Simon 7, Ferkulj 5, Pirnat, Krabonja 1, Stopar Gašper 1, Kastaneto, Corel, Košir Matic 4.

 

(Skupno 67 obiskov, današnjih obiskov 1)