V soboto 8. aprila sta se v dvorani OŠ Stična v Ivančni Gorici v derbiju 23. kroga pomerila RK SVIŠ Ivančna Gorica in RK Brežice. SVIŠ je zasedal 2. mesto, vendar samo 2 točki pred 7-uvrščenimi Brežicami v letos izjemno izenačeni 1.B državni rokometni ligi. Od prve minute tekme so navijači na tribuni dihali z ekipo, katere igralci so to začutili in na tej tekmi, kljub kar precej, zaradi poškodb, okrnjeni zasedbi, dali na igrišču 110%. Vodili so od 1. minute dalje, odlično odigrali v obrambi ter tako iz protinapadov dosegli nekaj lahkih zadetkov, kar jim je ob polčasu prineslo 3 zadetke prednosti (18-15). Tudi v 2. polčasu niso popuščali in na krilih glasnih navijačev dosegli pomembno zmago v boju za uvrstitev v 1.A državno rokometno ligo. Na lestvici vodi Šmartno (40 točk), 2. je SVIŠ (34 točk), sledijo 3 ekipe z 33 točkami: Slovan, Krim in Škofljica, 32 točk ima Krško in 30 točk Brežice. Tako bomo v zadnjih treh kolih videli ogorčen boj za 2. mesto v prvenstvo in posledično uvrstitev v 1.A državno rokometno ligo. V prihodnjem kolu SVIŠ v nedeljo 23. aprila ob 18.00 uri gostuje v Trbovljah v dvorani Polaj pri RD Rudar. Navijači vabljeni v Trbovlje!

RK SVIŠ Ivančna Gorica – RK Brežice 27 – 24 (18 – 15)

SVIŠ: Slapničar, Pekeč in Podržaj (vratarji), Tekavec 2, Bevec, Knez 5, Tekavčič, Zavodnik 6, Hrovat, Simon Stopar 8, Matej Košir 5, Pirnat 1, Matevž Kutnar, Kastaneto, Aljaž Kutnar.

Brežice: Krivokapić, Simakovič, Jagrič (vratarji), Cerjak, Lipej 5, Jaka Tomše 6, Miha Tomše 3, Kovač 2, Dučanović 1, Jazbec 2, Derenda, Šalamon, Čanžar 4, Mlakar, Cerjak 1, Božič.

 

(Skupno 68 obiskov, današnjih obiskov 2)