IME IN PRIIMEK Slavko Erak
DATUM ROJSTVA 31.12.1990
MATIČNI KLUB RD Slovan
IGRALNI POLOŽAJ Desno krilo
PREJŠNJI KLUBI RD Riko Ribnica, RD Slovan

 

Kakšni so cilji za novo sezono v ligi ter pokalu?

Cilji morajo biti visoki, tako da si želimo preboja v 1. ligo, vendar nas čaka zahtevna naloga, saj se mi zdi, da bo letošnja liga veliko težja kot lanska, kjer bo vrh zelo širok in bo kar nekaj težkih tekem, v katere bo potrebno iti z maksimalno osredotočenostjo in jih čimveč dobiti, poleg tega pa ne bo prostora za ”kikse” proti na papirju slabšim ekipam.

Kar se pokala tiče, je veliko odvisno od žreba, tako da upam, da nam bo čimbolj naklonjen, v primeru da v zgodnji fazi tekmovanja izvlečemo kakšnega močnega prvoligaša, pa je na nas igralcih, da pokažemo, da smo kvalitetna ekipa, da se lahko kosamo z vsakim in z borbeno igro naredimo tudi kakšno presenečenje in posledično pridemo daleč tudi v tem tekmovanju.

Koliko časa boste odsotni z igrišča?

Huh… upam da se vrnem v čimkrajšem možnem času, več informacij bom imel konec septembra, saj me v sredini septembra čaka še artroskopija kolena, vendar upam da sredi novembra, morda tudi prej. Mislim pa, da drugi del sezone ne bi smel biti vprašljiv.

Kaj ste si poškodovali?

Poškodoval sem si desno koleno. Strgal sem si sprednjo križno vez in del zunanjega meniskusa.

Kakšno minutažo ste dobivali v Ribnici?

V Ribnico sem prišel kot menjava za Janeza Skuška, tako da sem nekaj uvodnih tekem prihajal s klopi in dobival cca. 10-15 minut na tekmo, vendar sem kasneje dobival vse več priložnosti, ampak ravno ko smo z ekipo dosegali vrhunske rezultate (brez poraza v 1. ligi, uvrstitev v skupinski del EHF pokala) se je meni pripetila poškodba kolena, zaradi katere sem predčasno končal sezono.

Kako je prišlo do poškodbe?

Poškodba se mi je pripetila na pokalni tekmi proti Slovanu, kjer sem v polprotinapadu prejel žogo in želel nasprotnikovega igralca s ”finto v boljšo stran” preigrati, vendar mi je nekako ”fiksiralo” stopalo desne noge, koleno pa je zaplesalo po svoje.

Zakaj si se odločil za prihod v SVIŠ?

Za prihod v Ivančno Gorico sem se odločil, ker gre za urejen klub z visokimi ambicijami, ob vsem tem pa so bili vsi v klubu zelo korektni od prvega dne pogovorov in dejansko nisem veliko razmišljal okoli svoje odločitve. Poleg tega pa si po taki poškodbi samo želiš zdravo sredino, ki ti bo omogočala čimhitrejši povratek na rokometna igrišča in v SVIŠ-u mi je vse to omogočeno.

Kakšne okrepitve, ki jih je pripeljalo vodstvo SVIŠ-a, se ti zdijo?

Domna poznam še iz najine zadnje sezone pri Slovanu in lahko o njem povem samo najboljše, saj gre po mojem mnenju za zelo kakovostnega vratarja, ki bo v prihajajoči sezoni zagotovo pomemben člen v naši ekipi. Luka je igralec z veliko izkušnjami s prvoligaških parketov in igralec od katerega lahko mlajši igralci pridobijo veliko znanja. Je tip igralca, ki zelo kvalitetno igra v obe smeri in bo zelo veliko prinesel naši ekipi. Aljaž je izkušen igralec, ki nam bo v prihodnji sezoni zelo pomagal na desni strani igrišča, poleg tega pa bo tudi on mlajšim podelil marsikateri nasvet o rokometni igri.

Kaj misliš, da je SVIŠ-eva prednost v novi sezoni?

Definitivno to, da je ogrodje ekipe ostalo nespremenjeno in zaradi tega ne bi smeli imeti večjih težav z uigranostjo, poleg tega še čvrsta obramba, kar posledično pomeni hiter prehod iz obrambe v napad in upam, da veliko število lahkih golov.

Kako zadovoljen si z ekipo, ki bo v prihodnji sezoni napadala 1. ligo?

Menim, da je ekipa zelo kvalitetno sestavljena in ”zrela” za prvo ligo, kar bi v prejšnji sezoni gotovo dosegla z malo več sreče s poškodbami – srčno upam, da letos temu ne bo tako in bomo imeli tudi na tem področju malce več sreče in bomo sezono izpeljali brez večjih poškodb in z uvrstitvijo v višji rang tekmovanja.

Kaj želiš sporočiti navijačem RK SVIŠ v prihodnji sezoni?

Želim si, da bi nas prišli bodriti v čim večjem številu in nam tako pomagali pri uresničitvi zastavljenih ciljev, saj bo, ob njihovi podpori 1. liga veliko lažje dosegljiva. Zagotavljam pa jim, da bomo igralci ”zgrizli” parket, se borili za vsako žogo in ne bomo nobenemu nasprotniku dovolili odnesti točk iz naše dvorane.

Pogovarjal se je Dominik

(Skupno 184 obiskov, današnjih obiskov 1)