Mladinska ekipa našega kluba je, po uspešnih dodatnih kvalifikacijah, pričela z igranjem v prvi mladinski ligi. Prvi nasprotnik je bila ekipa Celja Pivovarne Laško, ki je aktualni državni prvak.

Na začetku tekme so že takoj v 1. minuti povedli Ivančani, ki so zadeli po zaslugi Matevža Tekavčiča. Domači so nato nekoliko povišali razliko na tri zadetke, v 11. minuti pa je bil naš trener Simon Stopar primoran vzeti minuto odmora. Naši mladinci so  po minuti odmora vzdrževali razliko, saj je v 18. minuti na semaforju kazalo 11:7. V 25. minuti je zaostanek narasel že na 16:9 v korist Celjanov. Ivančani so na odmor odšli z rezultatom 18:11 v korist Celjanov

Varovanci Simona Stoparja so na začetku drugega polčasa zmanjšali zaostanek na šest zadetkov. V 44. minuti je Ambrož Bregar dobil tretjo izključitev na tekmi, kar pa je posledično pomenilo rdeči karton. Kasneje so se poizkušali prebiti do zaostanka petih zadetkov, kar jim je v 47. minuti, z zadetkom Domna Koširja, vendarle uspelo. Enak zaostanek so naši fantje naslednje minute vzdrževali. V zadnjih desetih minutah tekme so naši fantje popustili, saj je v 59. minuti na semaforju kazalo 33:24 za Celjane. Do konca tekme je zaostanek SIVŠA-a narasel še za zadetek. Ivančani so tako prvo tekmo v mladinski ligi po petih letih izgubili proti Celju z rezultatom 33:25.

Ivančane čaka v naslednjem krogu ekipa Krškega. Tekma bo po vsej verjetnosti naslednji teden v nedeljo ob 17. uri.

1.krog, 1. mladinska liga
RK Celje Pivovarna Laško : RK SVIŠ Ivančna Gorica 33:25 (18:11)
Jezernik 6; Tekavčič 7
STATISTIKA TEKME

Prispevek pripravil Dominik

(Skupno 86 obiskov, današnjih obiskov 1)