Našo mladinsko ekipo RK SVIŠ Ivančna Gorica je po petih letih čakala prva domača tekma v prvi slovenski mladinski rokometni ligi. Nasprotnik je bila ekipa Krškega.

Dvoboj so bolje začeli naši mladinci, ki so povedli z izidom 2:0, kasneje pa je prednost že narasla na štiri zadetke. Trener Krškega je bil ob tako visoki prednosti že v 10. minuti primoran vzeti minuto odmora. Minuta odmora ni nič pomagala gostujoči ekipi, saj je v 17. minuti na semaforju kazalo 9:4 v korist Ivančanov. Naši fantje so prednost še naprej imeli v svojih rokah, saj so v 27. minuti vodili z rezultatom 12:8. Na odmor so z večjim nasmehom odšli naši mladinci, ki so v prvem polčasu vodili z rezultatom 14:9.

Varovanci trenerja Simona Stoparja so takoj na začetku drugega polčasa povedli za sedem zadetkov, kasneje pa so vodili tudi z devetimi zadetki razlike. Ivančani so bili nato od 41. minute z dvema igralcema več, saj so imeli gostujoči dva igralca izključena. V 45. minuti je na semaforju kazalo +8 (21:13) v korist rokometašev Sviš-a. Prednost so naši igralci nato še vzdrževali. Rezultat je v 59. minuti visoko narasel, saj je na semaforju takrat kazalo 30:19 za naše fante.

Naši mladinci so tako premagali ekipo Krškega z rezultatom 30:19 in zmagali prvič v 1. državni mladinski rokometni ligi po štirih letih! Pri domačih je bil najbolje strelsko učinkovit Aljaž Kutnar, ki je dosegel osem zadetkov, pri gostih pa je največ zadetkov dosegel Aldin Bekrić (dosegel je sedem zadetkov).

Prispevek pripravil Dominik
Foto: Dominik Pekeč / ŠD Šport

(Skupno 94 obiskov, današnjih obiskov 1)