Naši člani so to sredo odigrali prvo tekmo pokala Slovenije, tekmo 1/32 finala, kjer jim je nasproti stala ekipa Šmartnega. Naši fantje so goste premagali z 36:33 in se uvrstili v naslednji krog.

Gostje, ki so Ivančno Gorico prišli precej oslabljeni, so novinci v prvi državni ligi. Ekipi sta še lani bili izenačen boj za višjo ligo, tudi tokrat pa je vse kazalo na izenačeno srečanje. Naši fantje, ki so pričeli v postavi Timotej Knez, Matic Košir, Luka Zafran, Matej Košir, Simon Stopar, Nejc Krabonja in Domen Škorc so tekmo bolje odprli in povedli s 3:1. Prednost so ves čas držali v svojih rokah, kljub temu da so Šmarčani po polovici prvega dela izenačili na 8:8. V drugem delu prvega polčasa so naši fantje gostom ponovno pobegnili in na odmor odšli s prednostjo treh zadetkov (16:13). Velike zasluge pa so v tem delu igre pripadle vratarju Domnu Škorcu, ki je v prvih 30 minutah zbral kar 10 obramb.

V drugem delu so naši fantje naprej prednost še povečali, a so nato sledile “črne minute” in varovanci gostujočega trenerja Filipa Gradiška so se naši ekipi, v 41. minuti, približali na samo zadetek zaostanka (22:21). Nato sta svoje minute izkoristila dva naša mlada igralca Nik Pirnat  (dva zaporedna zadetka) in komaj 16-letnik vratar Denis Struna in varovanci našega novega trenerja Aleksandra Polaka so gostom pobegnili na varno prednost. Slednjo so obdržali do konca in dvoboj dobili z rezultatom 36:33.

Tako so se uvrstili v 1/16 finala pokala Slovenije, kjer bodo čakali na novega nasprotnika (žreb).”Lovoriko” prvega strelca domače ekipe sta si razdelila Timotej Knez in Matic Košir, saj sta oba po osemkrat premagala nasprotna vratarja. Pri gostih je 7 zadetkov dosegel Tilen Strmljan.

Novopečeni trener Aleksander Polak je po “debiju” na članski klopi povedal: “Prva zmaga mi pomeni veliko. Ne samo meni, tudi ekipi. Po porazu v Slovenj Gradcu smo se tako psihološko dvignili. Je pa dejstvo, da moramo že takoj pozabiti na to tekmo, saj nas že čez 2 dni čaka nova tekma. V soboto nas čaka težka tekma, saj so Brežice izredno dobra ekipa. Že jutri se začnejo priprave in verjamem v nov uspeh.”

Pokal Slovenije, 1/32 finala
RK SVIŠ Ivančna Gorica : RD Herz Šmartno 36:33 (16:13)
Ivančna Gorica, Dvorana OŠ Stična, 300 gledalcev, sodnika Bojan Brecelj in Dušan DeržeK
SVIŠ: Škorc (12 obramb), Struna (2 obrambi), Podržaj; Tekavec, Knez 8, Zafran 2, Hrovat 1, Stopar 5, Matej Košir 5, Pirnat 4, Šemrov, Kutnar, Krabonja, Zlatnar, Bučar 3, Matic Košir 8
Šmartno: M. Sadar (8 obramb), Kukavica (3 obrambe); Strmljan 7, Ribarič 3, Kunst 5, Justin 2, Žižek, Urankar, A. Sadar 3,  Bučar 1, Ostrež, Jerina, Močnik 4, Žurga 3, Dobovičnik 4
Sedemmetrovke: SVIŠ 3 (4); Šmartno 2 (4)
Izključitve: SVIŠ 8 min; Šmartno 6 min

Prispevek pripravil Mitja

 

(Skupno 130 obiskov, današnjih obiskov 1)