Z začetkom tedna je našo člansko ekipo (in upravo) presenetila novica, da je svoj odstop podal trener članske ekipe RK SVIŠ Ivančna Gorica – Sebastjan Obajdin Parfant.

Po uspešnem začetku (kljub porazu proti lanskoletnemu prvoligašu Slovenj Gradcu) se je trener Sebastjan Obajdin odločil, da zaradi osebnih razlogov poda odstop od vodenja naše članske ekipe. Ekipa je odlično začela sezono (štiri zaporedne zmage), v pripravah osvojila Erima turnir ter se trenutno po petih krogih nahaja na drugem mestu lestvice 1B lige.

Sebastjanu se zahvaljujemo za ves doprinos h klubu in uspešno delo v zadnjem letu ter mu želimo uspehov na osebni in poslovni poti. 

Uprava kluba se je po sprejetem odstopu odločila, da bo člansko ekipo (začasno) prevzel trener kadetske ekipe Aleksander Polak, ki obenem deluje tudi v reprezentanci Slovenije letnika 2002 in mlajši (pomočnik trenerja). Polaka že takoj čaka naporno delo, saj ga v tem tednu čakata dve tekmi, danes (sreda) pokalna s Šmartnim ter v soboto prvenstvena z Brežicami. O novem izzivu v klubu pa je povedal: “Vsekakor bo to nek nov izziv na moji trenerski poti, katerega pa nebi sprejel če nebi verjel, da lahko s to ekipo naredim nek lep rezultat, oziroma dam igralcem nek svoj pogled na rokomet in nek nov zagon. Verjamem, da bomo z ekipo vedno dajali vse od sebe za dober rezultat, predvsem pa si želim, da bodo igralci uživali v rokometu, saj bomo lahko le na ta način igrali lep in atraktiven rokomet, ki pa se konec koncev mora igrati tudi zaradi naših navijačev.”

Polaka in njegove nove varovance nocoj (ob 19.00) čaka prva tekma pokala, kjer bo že takoj derbi kroga. Nasproti jim bo stala ekipa Šmartnega, ki je še lani bila boj z nami za uvrstitev v višji nivo tekmovanja. Vodja moštva, Jaka Ferkulj, pa pred srečanjem meni: “Šmartno je mlada ekipa, ki ima super posameznike, kar so pokazali tudi v soboto proti ekipi Škoflje Loke. Mi smo to soboto izgubili na težkem gostovanju v Slovenj Gradcu. Potrebno bo zmanjšati napake v napadu in odigrati močno obrambo. Želim si polno dvorano in da zmaga ostane doma.”

Prispevek pripravil Mitja

(Skupno 305 obiskov, današnjih obiskov 1)