V letošnji sezoni članske 1.B lige je 14 ekip, kar pomeni, da vsako ekipo čaka 26 tekem v tekmovalni sezoni. Glede na izenačenost lig, je vsaka tekma napeta in boj za točke težak.

Še posebej napete tekme pa so tekme za vrh lestvice. In prav takšno srečanje to soboto čaka našo člansko ekipo, ki se bo pomerila proti trenutno vodilni ekipi ŠD Škofljica Pekarna Pečjak. Slednja je na osmih srečanjih doživela samo en poraz (proti ekipi Dola) in nanizala sedem zmag. S tem je točko prednosti pred našo člansko ekipo na lestvici. Za nameček sta ekipi geografsko oddaljeni samo 22,8 kilometrov, tako da je rivalstvo še večje.

V pretekli sezoni sta ekipi odigrali dve srečanji, na prvem srečanju so naši fantje na Škofljici visoko zmagali z 20:32, nato pa na “povratnem srečanju” pri nas zmagali gostje (28:29). Mladi domači vratar David Pekeč se zaveda, da bodo tudi tokrat odločale malenkosti: “Definitivno bodo odločale malenkosti, še posebej v obrambi, kjer bomo morali biti čvrsti in zanesljivi. Svoj doprinos bomo morali dati tudi vratarji. Boriti se bo potrebno za vsako žogo. Gremo pa seveda na zmago. 

Dvoboj ekipe Škofljice in naših članov bo v soboto, 18.11.2017 s pričetkom ob 19.00. Vabljeni vsi ljubitelji rokometa, da pridete na tekmo in pomagate našim fantom do zmage.

Prispevek pripravil Mitja

(Skupno 53 obiskov, današnjih obiskov 1)