Preteklo sredo se je naša članska ekipa v 1/16 finala pokala Slovenije pomerila proti državnim in pokalnim prvakom – ekipi Celja Pivovarne Laško – in morala priznati premoč.

A fantje so, kljub trenutno nesporni razliki v kvaliteti, prikazali borbeno in všečno predstavo pred polno dvorano OŠ Stična. Začetek je pripadel domačinom, ki so v Stično sicer prišli oslabljeni (manjkali so Malus, Marguč, in že od prej odsotna Sliškovič ter Mitrovič). Varovanci trenerja Branka Tamšeta so hitro povedli z 1:4 ter nato povišali na 2:7. Naša mlada ekipa se ni predala, odlično je v teh minutah branil Domen Škorc (sicer nekdanji član mladinskih kategorij Celja), v napadu pa blestel Luka Zafran in ob bučni podpori s tribun so naši fantje znižali na 5:8. Po zapravljeni priložnost za znižanje na samo dva zadetka zaostanka je sledila serija golov Celjanov in rezultat je bil po 17. minutah igre 5:13 v korist Celja. Do konca polčasa so Celjani držali to varno razliko in ekipi sta na odmor odšli z rezultatom 14:21. V zadnjih minutah si je aplavz polne dvorane večkrat, s svojimi odličnimi podajami in zadetki, prislužil naš mladi Matevž Tekavčič.

Čeprav so kapetan Simon Stopar in njegovi soigralci v drugi polčas krenili z zaostankom sedmih zadetkov, se niso predali. Še vedno so igrali napadalno, dosegali lepe zadetke in državnim prvakom povzročali marsikatere preglavice. Ob večji zbranosti pri podajah in strelih, bi lahko dosegli kakšen zadetek več. Pri gostih je trener priložnost ponudil tudi trem perspektivnim slovenskim igralcem (Makuc, Kljun in Čirovič), podobno pa je storil tudi naš trener Aleksander Polak. Tako so priložnosti dobili naši mladi in obetavni igralci (Tekavčič, D. Košir, Struna in Tim Vidmar), ki so kar nekajkrat pokazali svoje odlično znanje in navdušili gledalce v dvorani. Tamše je v vrata Celja postavil tudi reprezentančnega vratarja Lesjaka ter v igro tudi Žigo Mlakarja in Celjani so prednost prestavili na dvomestno razliko ter jo držali do konca. Tako so dvoboj dobili z rezultatom 32:41.

Kljub rezultatu velja pohvaliti celotno naše moštvo, ki je polni dvorani pokazalo, da letos igrajo odlično in da se niso ustrašili nasprotnika. Zato vabljeni, da si že 9. decembra ogledate dvoboj proti ekipi Krim-Olimpija.

Prva strelca naše ekipe sta bila izkušena Matej Košir in  Luka Zafran, ki sta šestkrat (6) merila v polno, pri gostih pa je enajstkrat (11) zadel Jan Jurečič.

Mladi Matevž Tekavčič, strelec treh zadetkov in avtor številnih asistenc, je po tekmi povedal: “Mislim, da smo se, glede na to da igrajo v Ligi prvakov in SEHA ligi proti veliko boljšim nasprotnikom, zelo dobro borili. Dobro smo se odrezali, ne glede na to kakšne težave imamo s poškodbami,” ter še hitro odgovoril o svoji igral: “Mislim, da sem lahko zadovoljen, bil sem sproščen v igri in nisem imel nobenih zadržkov. Zdaj pa isto v naslednje tekme in veliko treningov.”

Ta vikend pa naša članska ekipa odhaja na gostovanje na derbi lige v Dol pri Hrastniku. 

Pokal Slovenije, 1/16 finala pokala 
RK SVIŠ Ivančna Gorica : RK Celje Pivovarna Laško 32:41 (14:21)
Ivančna Gorica, Dvorana OŠ Stična, 500 gledalcev, sodnika Dejan Ivančič in Igor Ivančič
SVIŠ: Škorc (7 obramb), Struna (3 obrambe), Pekeč (1 obramba); Tekavec 1, Krabonja, Zafran 6, Tekavčič 3, Hrovat 4, Stopar 5, Matej Košir 6, Šemrov, Kutnar 3,  Zlatnar 1, Matic Košir 1, T. VIdmar, D. Košir 1
Celje: Panjtar (3 obrambe), Dobaj (2 obrambi), Lesjak (4 obrambe); Jurečič 11, Kljun 3, Razgor 4, Suholežnik 2, Čirovič 1, Grošelj 6, Kodrin 3, Makuc 5, Anić 1, Dujšebaev 2, Mačkovšek, Mlakar, Bečiri 4,
Sedemmetrovke: SVIŠ 2 (2); Celje 2 (3)
Izključitve: SVIŠ 4 min; Celje 8 min

Fotografija: Boštjan Vidrajz

Sponzor pokalne tekme proti Celju:

 

Prispevek pripravil Mitja

 

(Skupno 138 obiskov, današnjih obiskov 1)