Na petkovi svečanosti ob dnevu samostojnosti in enotnosti s podelitvijo priznanj športnikom Občine Ivančna Gorica za leto 2017, ki je potekala v športni dvorani Osnovne šole Stična, je bil tudi naš klub RK SVIŠ Ivančna Gorica deležen pozornosti. Prireditelja, Občina Ivančna Gorica in Zveza športnih organizacij Ivančna Gorica, sta v sodelovanju z Zavodom Prijetno domače in Zvezo kulturnih društev Ivančna Gorica, ponovno pripravila bogat športno – kulturni program.

Med vsemi, ki so prejeli priznanja za različne dosežke sta bila naša člana kluba Boštjan Košir, ki pri nas opravlja funkcijo sekretarja kluba ter Marjan Potokar, ki pri nas opravlja funkcijo predsednika kluba. Medtem ko je Boštjan Košir prejel priznanje med zaslužnimi športnimi delavci, je Marjan Potokar prejel priznanje Olimpijskega komiteja Slovenije in Združenja športnih zvez za dolgoletno delo na področju športa in rokometa.

Obema iskreno čestitamo vsi člani rokometnega kluba SVIŠ Ivančna Gorica in sporočamo, da smo ponosni na ves prispevek h klubu.

Zbrane je sprva na svečanosti nagovoril župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad, ki je prisotne občanke in občane spomnil na pomen dogodkov iz leta 1990 in 1991. Občina Ivančna Gorica je ena tistih lokalnih skupnosti, kjer se dan samostojnosti in enotnosti s ponosom praznuje že od samega začetka. Zelo simbolično pa je to praznovanje združeno s prireditvijo nagrad in priznanj najboljšim športnikom, kolektivom in zaslužnim delavcem v športu. »V naši občini radi poudarjamo, da smo na mnogih področjih drugačni od drugih. Zavedamo se, da je rezultate mogoče dosegati le s sodelovanjem in povezovanjem vseh, ki želijo nekaj pripomoči v skupno dobro. Takih ljudi je v občini Ivančna Gorica res veliko, zato se tudi lahko pohvalimo z imenitnimi rezultati.«

Po podelitvi priznanj sledila še dobrodelna rokometna tekma »ROKOMETNO SRCE«, na kateri so se revijalno pomerili zdajšnji in nekdanji člani RK SVIŠ Ivančna Gorica. Prostovoljni prispevki, ki so se zbirali skozi celoten večer bodo namenjeni poletnemu letovanju otrok iz občine Ivančna Gorica na Debelem Rtiču.

Celotna fotogalerija svečanosti je na voljo na tej povezavi 

Prispevek pripravil Mitja
Foto: Gašper Stopar

 

(Skupno 372 obiskov, današnjih obiskov 1)