Po več kot enem mesecu tekmovalnega premora se ta vikend pričenja nadaljevanje sezone 1.B lige. Na prvi tekmi spomladanskega dela naša članska ekipa odhaja na gostovanje v Črnomelj.

Črnomaljci, ki se v drug del sezone odpravljajo z novim trenerjem, so v prvem krogu letošnje sezone v naši dvorani izgubili z 32:23. Trenutno se nahajajo na predzadnjem mestu na lestvici (osvojili so devet točk, in sicer dosegli štiri zmage ter en neodločen izid). Kljub stanju na lestvici, pa naše čaka težko gostovanje, saj fante čaka prva tekma po dolgem tekmovalnem premoru. Za mnenje po opravljenem v januarju smo povprašali glavnega trenerja Aleksandra Polaka, ki meni: “Ekipa je v dobrem stanju. Vrnili so se nekateri poškodovani igralci, s katerimi bomo pridobili na širini in na hitrosti naše igre. Mislim da igralno še nismo na nivoju katerega, bi si želeli vendar pričakujem, da bo ekipa na tekmah ko gre za točke pokazala še nekaj dodatne energije in želje s čimer pa se bo izboljšal tudi sam nivo rokometa. Gostovanje v Črnomlju že nestrpno pričakujemo. Največja nevarnost prihaja iz njihovih zunanjih položajev.”

Črnomaljci so, kot že rečeno, v novo leto stopili z novim trenerjem Martinom Svetičem, kar Polak meni, da zna biti tudi pomembna nevarnost s strani nasprotne ekipe: “Z novim trenerjem so gotovo dobili nov zagon, zato se zavedamo da nas čaka izredno težka tekma. Seveda pa verjamemo v nas uspeh, za katerega pa bomo morali prikazati svoj maksimum.”

Naše fante dvoboj proti Črnomlju čaka bo v soboto, 03.02.2018. Le vikend zatem (10.02.2018) jih čaka še eno gostovanje, in sicer pri ekipi Krškega. Prva domača tekma 1.B lige v letu 2018 pa bo v soboto, 17.02.2018, in sicer proti ekipi Škerjanc Jadran-Hrpelje Kozina.

Prispevek pripravil Mitja

 

(Skupno 58 obiskov, današnjih obiskov 1)