Naša članska ekipa, ki jo vodi nekdanji kapetan članske ekipe Aleksander Polak, je v ponedeljek odigrala prijateljsko tekmo proti kadetski reprezentance Slovenije in zmagala.

Reprezentanca, ki jo vodi trener Jani Klemenčič, se pripravlja na poletno evropsko kadetsko prvenstvo, ki bo od 9. do 19. avgusta potekalo na Hrvaškem. V okviru teh priprav odigra tudi prijateljske tekme s slovenskimi članskimi ekipami. Tokrat je bila na sporedu z našo člansko ekipo, ki je trenutno vodilna ekipa 1.B lige. V ekipi kadetske reprezentance Slovenije pa se je predstavil tudi naš mladi up Domen Košir. 

V naši dvorani OŠ Stična smo lahko videli izenačeno igro obe ekip, ki sta se večino prvega dela tekme izmenjavali v vodstvu. Ob zaključku prvega polčasa pa so naši fantje zaostanek 12:13 spremenili v 16:14 in tako postavili izid polčasa.

Izjemen začetek drugega dela je našim fantom prinesel visoko prednost 22:14, kjer so si zagotovili miren drugi del tekme. Slovenski mladi upi so ves čas poskušali znižati zaostanek, kar jim je do konca srečanja sicer uspelo. A je zmaga vendarle ostala doma. Naši fantje so tekmo namreč dobili z rezultatom 33:30.

Fantje so tako dobili genarelko pred sobotnim derbijem 1.B lige, ko v goste prihaja  četrto uvrščena ekipa RK Slovenj Gradec 2011. Dvoboj bo v soboto ob 19.00 v naši dvorani OŠ Stična. 

Prijateljska tekma
RK SVIŠ Ivančna Gorica – Slovenija U18 33:30 (16:14)
Strelci za SVIŠ: Tekavec 3, Knez 3, Tekavčič 1, M. Kutnar 1, Al. Kutnar 3, Pirnat 3, S. Vidmar 2, Krabonja 5, Erak 3, Bučar 1, Kastaneto 1, Šemrov 1, Ferkulj 7
Strelci za Slovenijo: Blagotinšek 1, Grobelnik 3, Šiško 3, Grmšek 1, Čirovič 10, Pipp 3, Tajnik 1, Grbič 2, pintat 4, Rakita 2

Prispevek pripravil Mitja
Foto: Jurij Kodrun

 

(Skupno 136 obiskov, današnjih obiskov 1)