Za našo člansko ekipo je odigranih osemnajst krogov 1.B rokometne lige, na svojem “kontu” pa imajo šestnajst zmag, dva remija in en poraz. Naslednji nasprotnik naših fantov pa so rokometaši Brežic.

Brežičani so v istem številu krogov dosegli šest zmag, en remi in enajst porazov, kar jih uvršča na enajsto mesto na lestvici. A to vsekakor ne pomeni, da bodo naši fantje zanesljivo prišli do novih točk. Varovance Aleksandra Polaka čaka še eno zahtevno gostovanje pri Brežicah, ki so zelo neugodna ekipa. Kot dokaz je jesenski dvoboj v naši dvorani, ko so naši fantje zmagali za samo zadetek (31:30). Kot še en dokaz pa je, da našim fantom od sezone 2015/16 v Brežicah še ni uspelo zmagati.

Ob odlični formi, pravem pristopu in borbi za vsako žogo, lahko naši fantje na svoj račun dodajo novi dve točki. S tem se strinja “novinec” v ekipi Ljubljančan Slavko Erak: “Glede na to, da sta za nami dve fenomenalni tekmi, si želimo tako igro nadaljevati tudi v prihajajočih krogih, vendar pa nikakor ne smemo ”poleteti” v naših glavah, saj lahko zelo hitro pristanemo na trdnih tleh. V soboto gremo v Brežice po dve točki, zavedamo pa se, da bo to gostovanje zelo težko, saj so tam gostovanja vedno težka. Poleg tega smo prvi na lestvici in si bo vsak naš prihajajoč nasprotnik želel premagati vodilnega oziroma mu odščipniti vsaj kakšno točko,” pred tekmo svari  27-letnik “po poklicu” levičar v naši ekipi in glede priprave na sobotno tekmo dodaja “pripravljamo se tako kot na vsako tekmo do sedaj, mislim pa, da če nam uspe ponoviti igro z zadnjih dveh tekem, uspeh ne bi smel biti vprašljiv. Vsekakor še enkrat poudarjam, sobotno zmago proti Slovenj Gradcu je treba potrditi z zmago proti Brežicam, v nasprotnem primeru nismo z zmago proti Korošcem naredili veliko.”

Erak, ki se je po težji poškodbi, v drugem delu sezone priključil naši ekipi, je zadovoljen z novim začetkom: “Kar se tiče vklopa v ekipo moram reči, da si po taki poškodbi ne bi mogel zaželeti boljše sredine kot je tu v SVIŠ-u. Dejansko gre za super “klapo” in mislim da je poleg individualne kvalitete prav ta povezanost vseh v ekipi razlog, da je SVIŠ prvi na lestvici. Kar se pa mojega kolena tiče je pa tako, da sem upal in si želel, da bo po takem času že v boljšem stanju kot trenutno je. Sicer se iz tedna v teden koleno izboljšuje, ampak kot sem že omenil, ni še v tistem optimalnem stanju, vendar sem optimist in verjamem da se bo zadeva v roku meseca, dveh popolnoma popravila in bo tudi koleno pripravljeno na maksimalne napore.”

Dvoboj naše članske ekipe proti brežiškim rokometašem bo v soboto, 10. marca 2018, s pričetkom ob 19.30. Srečanje bo odigrano v športni dvorani Brežice.

Prispevek pripravil Mitja

(Skupno 57 obiskov, današnjih obiskov 1)