To soboto se v naši dvorani OŠ Stična obeta nov rokometni derbi – derbi vodilnih ekip slovenske 1.B rokometne lige. V našo dvorano namreč prihaja drugo uvrščena ekipa Škofljice.

Ekipi ki sta letos zbrali največje število točk v 21ih krogih se bosta namreč medsebojno pomerili v derbiju tega kroga. Ekipa Škofljice se trenutno nahaja na drugem mestu in je na dosedanjih tekmah zbrala 16 zmag, 1 neodločen rezultat ter štiri poraze. Kar pomeni, da za našo ekipo zaostaja za 3 točke, obenem pa ima pred zasledovalci 2 točki prednosti.

Na prvem medsebojnem srečanju so slavili naše fantje in sicer po izredno napetem srečanju, ki ga je zaznamovala poškodba našega igralca Matevža Corela. Naši fantje so v drugem polčasu odlično odigrali in si v zaključku tekme priigrali pomembni dve točki na gostovanju (zmaga z 23:24). Gostje so prepričani, da bodo želeli osvojiti novi dve točki, a naši so na drugi strani odločeni, da domačih točk ne bodo oddali, zato se obeta odličen rokometni dvoboj dveh najboljših. 

Kapetan, prvi strelec ekipe in igralec z ogromno rokometnih izkušenj, Simon Stopar, pred dvobojem svari: “Tekma vodilnih dveh ekip v ligi prinaša dodatni tekmovalni naboj, tako da motivacija na obeh straneh ne bo vprašljiva, ob tem pa ima tekma velik rezultatski motiv. Mi si zelo želimo zmage, saj nas bi ta pripeljala blizu prvega mesta v ligi in s tem napredovanju v prvo ligo. Poraz ne bi bil usoden, bi pa nam precej otežil delo do konca sezone. Ekipa Škofljice deluje dobro, je zelo dobro vodena, zato pričakujem, da bo trda tekma, polna borbe, pretepa, ter da znajo zmagovalca odločiti zadnje minute, kjer pa mislim da zna odločiti naš domač teren ter polna dvorana navijačev. Vsekakor gledalci vabljeni v čim večjem številu.”

Dvoboj naše ekipa in ekipe Škofljice bo to soboto, 07. aprila 2018, ob 19.00, v naši športni dvorani OŠ Stična. Vabljeni vsi ljubitelji rokometa, da napolnimo dvorano in našim fantom pomagamo do zmage! Zaradi izjemnega zanimanja, priporočamo prihod vsaj 30 minut prej.

Sponzor tekme je podjetje VitaTerm  d.o.o. iz Ivančne Gorice, ki je uvoznik in distributer za klimatske naprave in toplotne črpalke Mitsubishi in Sinclair.

Prispevek pripravil Mitja

(Skupno 62 obiskov, današnjih obiskov 1)