Našo člansko ekipo čakajo zadnji štirje krogi do konca letošnje sezone 1.B rokometne lige in novega velikega uspeha v zgodovini kluba – uvrstitvi v 1. slovensko rokometno ligo.

Prvi od štirih zadnjih nasprotnikov je ekipa Rudarja iz Trbovelj, ki se po 22. krogih nahaja na sredini lestvice oziroma natančneje na 7. mestu. Zasavci so do sedaj zmagali na 11. tekmah in desetkrat izgubili (imajo tekmo manj). 

Spomini našega kluba še vedno segajo v 24. krog lanske sezone, ko so naši fantje gostovali pri Rudarju in izgubili z 33:29 in s tem zapravili možnosti za uvrstitev v 1. slovensko ligo. Le-ta spomin nakazuje, da naše fante v soboto ne čaka nič kaj lahko delo, domačini se bodo temeljito pripravili na nas. A tudi mi imamo svojo računico, saj smo z zmago še korak bližje naslovu prvaka in uvrstitvi med najboljše slovenske rokometne klube.

Mladi igralec, ki dobiva vse več in več priložnosti v letošnji sezoni, Nik Pirnat, pred dvobojem z Zasavci meni: “Na tekmo se pripravljamo kot na vsako drugo letos, zavedamo pa se, da je gostovanje pri Rudarju eno izmed težjih v ligi, kar so dokazali tudi lani. Zato bo na tekmi tudi nek dodaten naboj, saj jim moramo “vrniti” za lanski poraz, sebi pa zagotoviti miren konec sezone.”

Dvoboj naših fantov in trboveljskih rokometašev bo to soboto, 14. aprila 2018, ob 19.00, v športni dvorani Polaj Trbovlje. 

Prispevek pripravil Mitja

(Skupno 32 obiskov, današnjih obiskov 1)