Našo člansko ekipo čaka še zadnje gostovanje v letošnji sezono 1.B rokometne lige – to soboto se podajajo v nekaj kilometrov oddaljeno prestolnico Slovenije – k ekipi Krim-Olimpije.

Po prazničnem premoru, so naši fantje zbrano trenirali in se pripravljali na zadnji dve izredno pomembni tekmi v boju za 1. NLB ligi. Kot prvo jih čaka gostovanje pri predzadnje uvrščeni ekipi Krim-Olimpije, ki se krčevito bori za obstanek v drugem kakovostnem razredu moškega rokometnega tekmovanja Slovenije.

Mlada ekipa oziroma kot se imenujejo “Mulci iz Galjevice” je na dosedanjih 24. krogih dosegla šest zmag, tri neodločene izide in petnajst porazov. Ekipa ima še realne možnosti za obstanek, zato varovance našega trenerja Aleksandra Polaka čaka vse kaj drugega kot lahko delo. Eden od pokazateljev je tudi to, da sta se oba naša najbližja nasprotnika na lestvici (Škofljica in Dol) na Galjevici precej namučila, da sta osvojila polni točkovni izkupiček.

Glede na razplet zadnjih dveh tekem, je našim fantom prišel več kot prav praznični tekmovalni premor. Da treningi potekajo v polni pripravljenosti pred zadnjima dvema dvobojema, potrjuje tudi “prišlek” pred letošnjo sezono – Simon Zlatnar: “Treningi potekajo zelo zbrano, saj se zelo dobro zavedamo, kakšno gostovanje nas čaka. Še zdaleč da bo to lahko gostovanje in da je zmaga tako rekoč že naša. Vsi pa verjamemo vase in na igrišču bomo dali vse od sebe, da si v soboto zagotovimo prvo ligo in upravičimo stanje na lestvici  ter prvo mesto na lestvici.”

V zadnjih dveh dvobojih je šepala igra v obrambi in to bo ena od ključnih stvari, ki bodo odločale v soboto: “Vse kar moramo popraviti iz zadnjih tekem je obramba. Veliko pozornost dajemo obrambi in vsi se zavedamo, da če odigramo obrambo tako kot znamo se nimamo česa bati. Seveda se bodo z dobro obrambo dvignili tudi vratarji, ki v zadnjih tekmah niso bili na nivoju kot seveda tudi naša obramba ne. Mislim pa tudi, da je naša prednost široka klop in s tem večja možnost rotacije igralcev. Tako da gremo po zmago.”

Dvoboj naše in ljubljanske ekipe bo v soboto, 5. maja 2018, s pričetkom ob 19.00. Dvoboj bo v športni dvorani Galjevica, tako da vabljeni vsi ljubitelji rokometa, da našim fantom pomagate tudi v prestolnici Slovenije.

Prispevek pripravil Mitja

(Skupno 62 obiskov, današnjih obiskov 1)