Najboljši kadeti v Sloveniji se bodo ta vikend zbrali v naši dvorani OŠ Stična, saj bo potekal turnir najboljših štirih ekip kadetskega tekmovanja sezone 2017/18.

Naš klub tako organizira in gosti najboljše štiri v državi pri kadetih in med njimi je tudi seveda naša kadetska ekipa, ki je v svoji polfinalni skupini osvojila prvo mesto (pred ekipo Loke). V drugi polfinalni skupini sta bili vodilni ekipi Celja (prvo mesto) in Gorenja (drugo mesto). Prav te štiri ekipe pa boste lahko videli na igrišču naše dvorane to soboto in nedeljo.

Razvrstitev je tako pomenila, da varovance trenerja Aleksandra Polaka (pomočnika Simona Stoparja in vodjo moštvo Gašperja Mamiloviča) čaka polfinalni dvoboj turnirja proti ekipi Gorenja iz Velenja. V prvem polfinalnem dvoboju turnirja pa se bosta pomerila ekipi Celja in Loke.

V nedeljo se bosta nato med seboj pomerila še zmagovalca (za naslov najboljšega v državi) in poraženca (za bronasto medaljo).

Naša ekipa se na turnir podaja kot neporažena ekipa tako skupinskega dela kot polfinalnega dela. Na 24ih tekmah so dosegli kar 24 zmag. Med nosilci sta igralca Domen Košir in Matevž Tekavčič, ki sta letos že okusila slast igranja med člani. Matevževa (Tekavčič op.p) pričakovanja pred turnirjem so naslednja: “Naši cilji so zelo jasni in sicer, da osvojimo prvo mesto na turnirju in postanemo državni prvaki. Mislim da so to želje vsake ekipe. Težko pa je napovedati favorita, saj smo vse ekipe precej izenačene. To bodo “prave” tekme in upam na veliko udeležbo navijačev, kajti oni nam pomagajo do odličnih uspehov.”

Domen Košir, sicer drugi strelec polfinalne skupine A, je o ciljih in pripravah na turnir povedal: “Pred finalnim turnirjem se posvečamo predvsem taktični pripravi na nasprotnika in odpravljanju lastnih napak. Pričakovanja pred turnirjem so visoka saj menim, da lahko z dobro predstavo osvojimo naslov državnih prvakov. Vsekakor pa igralci obljubljamo, da bomo dali vse od sebe na obeh tekmah.”

Razpored turnirja:
Sobota 19. maj:
15.00 Otvoritev turnirja
16.00 RK Celje Pivovarna Laško  – RD Urbanscape Loka

18.00 RK SVIŠ Ivančna Gorica  – RK Gorenje Velenje

Nedelja 20. maj:
15.00 Tekma za 3. mesto
17.00 Tekma za 1. mesto
18.30 Podelitev priznanj

Lepo vabljeni vsi ljubitelji rokometa, da se nam pridružite ta vikend in naše kadete pospremite do uspehov. Navijamo za SVIŠ!

Prispevek pripravil Mitja

(Skupno 93 obiskov, današnjih obiskov 1)