Po Blažu Finku, ki je pred dnevi podpisal pogodbo z našim klubom (več o tem tukaj), smo v naše vrste uspeli dobiti še drugo okrepitev, in sicer je to Žan Grojzdek.

27-letni Ljubljančan, katerega pozicija je levi zunanji, je v zadnji sezoni nosil dres ekipe Škofljica Pekarna Pečjak. V novi sezoni pa bo tako zastopal barve našega ivanškega rokometnega kluba. Grojzdek je večino svoje kariere igral za domači klub Slovan iz Ljubljane, ki ga je za nekaj sezon (predvsem v začetnih letih igranja na članskem nivoju) posodil tudi nižje ligaškim klubom za nabiranje prepotrebnih izkušenj. Ko smo že pri izkušnjah, Grojzdek s sabo prinaša igranje na prvoligaških in tudi evropskih igriščih, saj je v sezoni 2010/11 z ekipo Slovana igral v pokalu Challenge, s Trimo Trebnjem (in tudi Slovanom) pa več sezon igral v NLB ligi.

Žan, ki je s klubom sklenil eno letno pogodbo (z možnostjo podaljšanja) bo tako prinesel potrebne izkušnje ter širino pri igralskemu kadru našemu trenerju članske ekipe Aleksandru Polaku.

Žan, ki se je v letošnji sezoni dvakrat pomeril proti naši ekipi (na dveh tekmah je dosegel devet zadetkov), se veseli prihoda in igranja v naši dvorani ter dodaja: “Za SVIŠ sem se odločil, ker se mi zdi urejen klub z realnimi ambicijami in dobro ekipo. V novi sezoni pričakujem, da bomo težek nasprotnik, še posebej v domači dvorani. Veselim se nove sezone, novih izzivov in seveda igranja v prvi slovenski rokometni ligi.”

ŽAN GROJZDEK
Igralno mesto: levi zunanji
Višina: 193 cm
Rojen: 11.03.1991 (Ljubljana)
Dosedanji klubi: 2007-2016 Slovan, 2009 – 2010 Mokerc Ig, 2010 – 2011 Alples Železniki, 2016-2017 Trimo Trebnje, 2017-2018 Škofljica

 

Prispevek pripravil Mitja
Foto: Tia Ula Juvančič Dresler

(Skupno 143 obiskov, današnjih obiskov 1)