Pred tedni se je zaključila sezona 2017/18 našega rokometnega kluba SVIŠ Ivančna Gorica, te dni pa je Rokometna zveza Slovenije objavila končni skupni vrstni red tekmovanja mladih, kjer je naš klub osvojil visoko četrto mesto. 

Za nami je zares izjemna sezona, saj smo se uvrstili na kar tri zaključne turnirje, kjer smo osvojili dve drugi mesti in eno četrto mesto. Poleg tega pa se je naša mladinska ekipa pred sezono v dodatnih kvalifikacija uvrstila v prvo ligo in si tam izborila tudi obstanek. Ob teh rezultatih so 11. mesto v Sloveniji osvojili še Starejši dečki B ter uvrstitev od 17. do 20. mesto naši mlajši dečki B.

Vse skupaj je našemu klubu prineslo 149 točk, kar nas je uvrstilo na odlično četrto mesto. Pred nami so se uvrstile samo ekipe kot so MRK Krka Novo mesto (157 točk), RK Gorenje Velenje (167 točk) in RK Celje Pivovarna Laško (179 točk).

Predsednik kluba Marjan Potokar je izjemno vesel uspehov v letošnji sezoni in je ob tam povedal: “Že vrsto let se ob zaključkih sezon pohvalimo, da smo sezono zelo uspešno zaključili. V kolikor ponovim te besede sedaj, bo to izpadlo kot oguljena fraza. Pa vendar ni tako. Tisti, ki ste obiskovali naše tekme to lahko potrdite. Letošnji rezultati so preprosto sanjski. Uspehi so se pričeli nizati že na začetku sezone. Septembra je priložnost za nastop v 1. mladinski ligi dobila mladinska ekipa kluba. Mladinci so v kvalifikacijah suvereno izločili veliko Ribnico Riko hiše in postali prvoligaši. Kot novinec pa je kot ena najmlajših ekip v 1. ligi z osvojenim 9. mestom v njej tudi obstala. V nadaljevanju sezone so nas z uspehi razveseljevale mlajše ekipe. Po prvem delu tekmovanja (jesenski del) se je kar petim ekipam uspelo (od šestih) uvrstiti v polfinalno tekmovanje, med 16. najboljših v državi. Trem med njimi pa celo na zaključni finalni turnir štirih najboljših ekip. Tudi na finalnih turnirjih ivanške ekipe niso bile samo statist. Vsi ti dosežki mladih ekip so uvrstili ekipe RK SVIŠ Ivančna Gorica na izjemno visoko mesto v točkovanju naj klub leta v Tekmovanju mladih v sezoni 2017/18. Posledica večletnega odličnega dela z mladimi je uspeh članske ekipe. Le-ta je letos osvojila naslov prvaka v 1. B ligi in bo v prihodnji sezoni nastopila v 1. državni ligi. Veseli dejstvo, da je večina igralcev in nosilcev članske ekipe iz domače, v slovenskem prostoru prepoznane rokometne šole. Od sezone 2004/05 bo to že sedmin nastop med prvoligaši. Izjemno. Uspeh je še toliko večji, ker delujemo z malo sredstvi in domačim trenerskim kadrom, vzgojenim doma. Priznanje si zaslužijo amaterski klubski delavci za odlično izvedene naloge sleherni vikend, od avgusta do junija. Bili so v ozadju, skromni, a nadvse profesionalni. Delovanje kluba temelji na sodelovanju, odgovornosti in zaupanju, predvsem pa brez škodoželjnosti in to je bistvo uspeha. Na vse sem še posebej ponosen.”

Uvrstitve naših ekip v pretekli sezoni:
Mladinci: 9. mesto
Kadeti: 2. mesto
Starejši dečki A: 2. mesto
Starejši dečki B: 11. mesto
Mlajši dečki A: 4. mesto
Mlajši dečki B: od 17.-20. mesta

RAZVRSTITEV V TEKMOVANJU MLADIH V SEZONI 2017/2018
1. Celje PL
2. Gorenje
3. Krka
4. SVIŠ Ivančna Gorica
5. Urbanscape Loka
6. Slovenj Gradec
7. Ljubljana
8. Izola
9. Koper
10. Mokerc Ig
11. Trimo Trebnje
12. Ormož
13. Ribnica
14. Škofljica PP
15. Sevnica
16. Slovan
17. Kronos
18. Šmartno
19. Drava
20. Škerjanc Jadran Hr. Koz.
21. N.Gorica
22. Maribor
23. Krško
24. Dol TKI H.
25. Radovljica
26. Črnomelj
27. Metlika
28. Brežice
29. Dobova
30. Rudar
31. Moškanjci-Gorišnica
32. Cerklje
33. Kočevje
34. Radgona
35. Ajdovščina
36. Grosuplje
37. V.Nedelja
38. Rače
39. DRŠ Sebastjana Soviča
40. Radeče
41. Duplje-Tržič
42. Alples
43. M.Sežana
44. Fužinar
45. Pomurje
46. Pallamano
47. Col
48. Libenau

Gre za zamisel združenja klubov tekmovanja mladih, ki klubom prinaša dodatno motivacijo za delo in vzgojo mladih igralk in igralcev. Obenem je to zanimiv pregled dogajanja in stanja v izjemno pomembnem delu slovenskega rokometa. Tekmovanje poteka od leta 2013. Pravila točkovanja tekmovanja mladih so preprosta. Točkujejo se uvrstitve ekip v vseh mlajših starostnih kategorijah. Ekipa zmagovalka dobi toliko točk, kot je tekmovalo ekip v določenem tekmovanju, medtem ko zadnjeuvrščena prejme eno točko.

Prispevek pripravil Mitja

(Skupno 163 obiskov, današnjih obiskov 1)