Naša članska ekipa se je na predzadnji julijski dan, po nekaj tedenskem premoru, prvič zbrala in tako pričela s pripravami na novo sezono. Sezono, ki jo bo odigrala med slovensko rokometno elito.

V uvodnih minutah je zbrane najprej nagovoril predsednik kluba Marjan Potokar, ki je na kratko spregovoril o ciljih ter željah in jim zaželel vso srečo v prihajajoči sezoni. Nato je besedo predal glavnemu trenerju Aleksandru Polaku in slednji jim je na kratko predstavil potek priprav do prve tekme nove sezone, ki se bo pričela 8. septembra. Prvo srečanje nove sezone bo proti ekipi Trima iz Trebnjega, ki je v lanski sezoni osvojilo deseto mesto v NLB ligi.

Na uvodnem treningu je lahko domači trener Polak pozdravil nekaj novincev, in sicer so to: Blaž Fink (krožni napadalec), Žan Grojzdek (levi zunanji), Rok Željko (desno krilo) ter Nejc Vencelj (vratar). Medtem ko je za prva dva že uradno, da sta člana našega kluba (kar smo tudi že sporočili), za druga dva še čakamo vso dokumentacijo, da ju lahko tudi uradno potrdimo kot okrepitvi za novo sezono.

Kot novost lahko dodamo, da se je strokovnemu štabu v letošnji sezoni pridružil tudi naš nekdanji vratar Stane Zupančič, ki bo sezoni 2018/19 kot trener vratarjev skrbel za formo in treninge naših vratarjev. Poleg novincev so na treninge priključeni tudi nekateri obetavni igralci (Domen Košir, Matevž Tekavčič, Denis Struna, Matevž Kutnar …), ki so v lanski sezoni navduševali v mlajših kategorijah našega kluba.

Simon Stopar je tudi tokrat ekipo kapetansko popeljal na prvi trening, pred tem pa na kratko zaupal pričakovanja v novi sezoni. “Prva liga je nekaj povsem drugega kot tekmovanja v prejšnjih sezonah. Vsi se veselimo in komaj čakamo da se prične. Verjamem, da nas je večina klubov že pred pričetkom sezone odpisalo, a obljubljamo, da se bomo borili in na koncu bomo šteli žive. Sam kot kapetan ter tudi ostali soigralci verjamemo v obstanek. Obenem pa seveda vabim vse navijače, da nas tudi v tej sezoni podpirajo v takšnem številu kot v pretekli sezoni.”

Člansko ekipo pred uradnim pričetkom tekmovalne sezone čaka napornih šest tednov priprav in v tem času bodo odigrali vsaj osem prijateljskih tekem. Obenem pa bomo v naši dvorani konec meseca avgusta gostili tudi mednarodni rokometni turnir.

Seznam prijateljskih tekem pred pričetkom sezone:
7.avgust: RK SVIŠ Ivančna Gorica – MRK Krka Novo mesto
9.avgust: RK SVIŠ Ivančna Gorica – SC Ferlach
11.avgust: RK Metlika – RK SVIŠ Ivančna Gorica
14.avgust: RK SVIŠ Ivančna Gorica – RD Slovan
16.avgust: RK SVIŠ Ivančna Gorica – RD Rudar Trbovlje
22.avgust: RK SVIŠ Ivančna Gorica – RK Krško
25.avgust: Mednarodni turnir v Ivančni Gorici (RK SVIŠ Ivančna Gorica, RD Izola, RK Karlovac)
31.avgust: RK SVIŠ Ivančna Gorica – RK Grosuplje

Odhodi: Slavko Erak (-), David Podržaj (posoja), Jaka Ferkulj (konec kariere)
Prihodi: Blaž Fink (RD Riko Ribnica), Žan Grojzdek (ŠD Škofljica Pekarna Pečjak), Rok Željko (RK Trimo Trebnje, nazadnje posoja v RK Krško)*, Nejc Vencelj (RK Trimo Trebnje, nazadnje posoja v RK Grosuplje)*

*Igralca še nista uradno člana našega kluba, saj se čaka na dokumentacijo. 

Članska ekipa RK SVIŠ Ivančna Gorica – sezona 2018/19
Vratarji:
Domen Škorc, David Pekeč, Nejc Vencelj*, Denis Struna
Leva krila:
Jakob Hrovat, Tim Knez, Simon Zlatnar
Levi zunanji:
Simon Stopar, Žan Grojzdek, Matevž Corel, Tim Vidmar
Srednji zunanji:
Luka Zafran, Matic Košir, Matevž Tekavčič
Desni zunanji:
Aljaž Bučar, Nik Pirnat
Desna krila:
Nejc Krabonja, Rok Željko*, Domen Košir, Aljaž Kutnar
Krožni napadalci:
Matej Košir, Blaž Fink, Robi Tekavec, Matevž Kutnar

Strokovni štab:
Aleksander Polak – glavni trener
Saša Pekeč – tehnični vodja
Stane Zupančič – trener vratarjev

Prispevek pripravil Mitja

(Skupno 140 obiskov, današnjih obiskov 1)