Peti krog 1.NLB slovenske rokometne lige našim članom prinaša dvoboj pri sosedom – ekipi MRK Krka Novo mesto.

Po treh domačih in eni gostujoči tekmi je tako čas za drugo gostovanje v letošnji sezoni elitne slovenske rokometne lige. Krkaši, ki so pred pričetkom sezone osvojili Superpokal Slovenije, so v prvih štirih tekmah dosegli zmago (Dol), dva poraza (Gorenje in Trebnje) in remi (Ribnica). Tako se trenutno nahajajo na osmem mestu lestvice (dve mesti pred nami).

Z Novomeščani smo se nazadnje pomerili v sezoni 2014/15, kjer pa so bili na obeh srečanjih uspešnejši varovanci tokratnega trenerja Mirka Skoka. Na prvi tekmi so slavili z rezultatom 26:31, na drugem srečanju pa so zmagali z rezultatom 30:24.

Čeprav pogled na lestvico kaže drugače, je Krka odkriti favorit, a se naši fantje ne bodo predali in se zavedajo kakšne so pomanjkljivosti sobotnih domačinov in s tem možnosti za uspeh. Naš krožni napadalec Blaž Fink, ki premore kar nekaj prvoligaških izkušenj je tako več kot primeren sogovornik pred sobotnim dvobojem. “Na tekmo se bomo poskusili čim bolje pripraviti, saj gre za zelo kakovostno in uigrano ekipo, ki bo znala kaznovati vsako našo napako. Na nas pa je, da pokažemo boljši karakter ekipe in zmanjšamo naše napake v igri. To bi nas lahko privedlo do ugodnega rezultata. “

Dvoboj novomeških in naših rokometašev bo v soboto 6. oktobra ob 18.00 v športni dvorani Marof. 

Prispevek pripravil Mitja
Foto: Prim0ž Šuntajs

(Skupno 80 obiskov, današnjih obiskov 1)