Našo člansko ekipo RK SVIŠ Ivančna Gorica v šestem krogu 1.NLB lige to soboto čaka nov izjemno napet dvoboj, saj v našo dvorano prihaja neposredni konkurent za obstanek.

To je ekipa MRD Dobova, ki je v prejšnjem krogu doma premagala ekipo Dol TKI Hrastnik in tako osvojila prvi dve točki. Na sobotni tekmi boste tako gledalci lahko videli dvoboj dveh ekip, ki sta v petih krogih osvojili eno zmago. Igralci Dobove, ki jih vodi selektor kadetske reprezentance Slovenije – Sandi Markl – se po petih krogih nahajajo na enajstem mestu (mestu za nami) in v našo dvorano prihajajo samozavestni po zadnji zmagi.

Varovanci našega trenerja Aleksandra Polaka se zavedajo, da jih čaka izredno napeto srečanje in boj za okrepitev točkovnega konta v NLB ligi. Luka Zafran, ki je dres Dobove nosil štiri sezone (2013-2017) je tako ravno pravšnji sogovornik pred sobotnim srečanjem. In kaj meni pred dvobojem? “Dobova si je z zadnjo zmago zagotovo dvignila samozavest, tako, da lahko pričakujemo težko tekmo, saj tako oni, kot tudi mi potrebujemo točke. Mislim, da smo doma mi vseeno močnejši, bomo pa morali držati koncentracijo skozi celotno tekmo in predvsem zmanjšati napake v tistih ključnih trenutkih. Upam pa tudi, da bodo navijači znova tisti naš 8. igralec, kot so bili do sedaj.”

Kaj pa 29-letni srednji zunanji meni o derbiju z nekdanjimi soigralci? “Zagotovo bo lepo zopet videti nekdanje soigralce in prijatelje, vendar pa na igrišču si stojimo nasproti in oboji si želimo zmage. Tako, da nekih posebnih pričakovanj oziroma priprav ni, verjetno pa se bomo malo po družili potem po tekmi.”

Dvoboj naših in  rokometašev Dobove bo to soboto, 13. oktobra 2018 ob 19.00, in sicer v dvorani OŠ Stična. Vabljeni vsi ljubitelji rokometa, da spodbujate naše rokometaše.

SPONZORJA TEKME STA: 

  • JOGAR d.o.o. iz Šentpavla, ki se ukvarja s krovstvom, tesarstvom in kleparstvom ter izdeluje strehe, nadstreške, drvarnice in vrtne ute
  • Najcom Vezenje Sitotisk iz Šentvida pri Stični vam ponuja TISK in VEZENJE, vas opremi z reklamnim in delovnim tekstilom. Nudi poslovna darila in promocijske artikle za boljšo prepoznavnost vašega podjetja …. več informacij na NAJTISK.COM

 

Prispevek pripravil Mitja
Foto: Boštjan Vidrajz

(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 1)