To soboto našo člansko ekipo čaka tekma sedmega kroga 1.NLB lige in sicer varovanci trenerja Aleksandra Polaka odhajajo na gostovanje k ekipi Kopra.

Koprčani, še v lanski sezoni jih je vodil selektor slovenske rokometne reprezentance – Veselin Vujović – so slabše od pričakovanj pričeli novo sezono elitne slovenske rokometne lige. Po šestih krogih se nahajajo dve mesti pred nami, in sicer na desetem mestu saj imajo eno zmago in en nedoločen izid. Imajo novega trenerja, in sicer je ekipo po menjavi trenerja Petra Mičovića prevzel lanskoletni kapetan Uroš Rapotec. Koprčani so v petem krogu premagali DOL TKI Hrastnik in bili v končnici zadnje tekme prekratki proti Celjanom.

Vse to kaže, da našo člansko ekipo čaka nov napet dvoboj v dvorani Bonifika. Boj za vsako žogo in morebiten uspeh ter novi dve točki. Žogica favoritov je res na strani domačinov, a kot velikokrat pravijo “žoga je okrogla”, imamo tudi mi možnosti za zmago. Jakob Hrovat, naše levo krilo, pred dvobojem takole napoveduje tekmo s Koprom: “Koper se nahaja na lestvici samo dve mesti pred nami in je v sredo z novim trenerjem proti Celjanom prikazal zelo všečno igro. Mi pa si vsekakor želimo izboriti točke v Bonifiki, zato bomo s čvrsto igro v obrambi in hitrimi protinapadi ter seveda zmanjšanjem napak v napadu skušali presenetiti nasprotnika. Morali bomo dati vse od sebe in biti skoncentrirani od prve do zadnje sekunde, če hočemo iztržiti pozitiven rezultat.”

S Koprčani (z nekdanjim RK Cimos Koper) smo se nazadnje pomerili v sezoni 2012/13, kjer pa so bili obakrat uspešni igralci obalnega prvoligaša. Na prvem srečanju v naši dvorani so zmagali z 24:29, na drugem dvoboju pa so v dvorani Bonifika zmagali z 41:28.

Srečanje med našo in koprsko zasedbo bo to soboto, 20. oktobra 2018 s pričetkom ob 19:00. 

Prispevek pripravil Mitja
Foto: Boštjan Vidrajz

(Skupno 39 obiskov, današnjih obiskov 1)