V tem krogu, natančneje v 9. krogu 1.NLB lige, se naši člani že sredi tedna podajajo na gostovanje v Maribor k tamkajšnjemu prvoligašu RK Maribor Branik.

Štajerci so trenutno na 5. mestu lestvice, sezono so pričeli dobro, v zadnjem krogu pa jim je točko “odščipnil” Dol. Z Mariborčani smo se nazadnje pomerili v sezoni 2016/17, ko so nas izločili (z rezultatom 23:33) v 1/16 finala pokala Slovenije. V ligaškem tekmovanju pa sta si ekipi nazadnje nasproti stali v sezoni 2014/15. Na prvem srečanju so Mariborčani slavili z rezultatom 39:22,  na našem “terenu” pa je bilo precej bolj izenačeno, a na koncu so Štajerci zmagali z rezultatom 31:35.

Iz naših vrst prihaja tudi njihov nekdanji član, ki je svoje prve začetne korake naredil prav v tem mestu in v tem klubu. Naše desno krilo Nejc Krabonja se bo to sredo pomeril proti svojemu nekdanjemu klubu:  “Seveda bo prisotno malo več treme kot običajno. Vendar bom tekmo vzel tako kot vsako drugo in poskusil odigrati po svojih najboljših močeh,” pred dvobojem s svojim matičnim klubom povedal 22-letnik. Kaj pa meni o možnostih na sredini tekmi? “Res je da je Maribor na zadnji tekmi proti Dolu remiziral, kar pa ne pomeni da nas čaka lahko delo, saj je Maribor še vedno favorit. Na nas je da se zberemo in da z borbeno igro poskusimo pripraviti presenečenje.”

Dvoboj med mariborskimi in našimi rokometaši se bo v sredo 7. novembra v mariborski Dvorani Tabor pričelo ob 18. uri.

Prispevek pripravil Mitja

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)