Naša članska ekipa je odigrala zadnjo domačo tekmo v tem koledarskem letu, saj jih v letu 2018 čakata samo še dve gostovanji. Nasprotnik v naši dvorani je bila tokrat ekipa RK Dol TKI Hrastnik.

Dolani so konkurent za obstanek v ligi in temu primeren je bil tudi dvoboj med obema ekipama. V našo ekipo se je tokrat vrnil pomemben igralec v obrambi – Nik Pirnat in pa tudi mladi ter obetavni Matevž Tekavčič. Srečanje sta z obrambama odprla oba vratarja Klemen Nunčič pri gostih in Domen Škorc pri naših. V nadaljevanju je igra bolje stekla gostom ki so ves čas narekovali temo z vodstvom zadetka ali dveh. Naši gostujočega vratarja niso uspeli premagovati zlahka in to se je poznalo na rezultatu polčasa, ki so ga dobili gostje z rezultatom 11:14.

Naši fantje so v drugi polčas stopili z željo, da goste ujamejo in povedejo. Postopoma so prednost zmanjševali in po dvanajstih minutah tudi izenačili (18:18). A se pri tem niso zaustavili in izenačenje sedem minut kasneje spremenili v vodstvo s plus 2 (22:20). Nato so gledalci v domači dvorani videli živčno igro in boj za nove točke. Naši fantje so imeli minuto pred koncem tekme zadetek prednosti, a tega niso izkoristili. Po napetih zadnjih sekundah so imeli gostje priložnost za zadetek, ki so ga izkoristili in zmagali z rezultatom 25:26. 

Prva strelca ivanške ekipa sta bila Luka Zafran in Simon Stopar. Oba sta zadela po petkrat.

Varovance Aleksandra Polaka sedaj čakata dve gostovanji, in sicer najprej v soboto (15. decembra) pri ekipi Urbanscape Loke ter nato še pri ekipi Jeruzalem Ormož (22. decembra).

Nik Pirnat, igralec RK SVIŠ Ivančna Gorica; “Na koncu smo videli igro “gol za gol”, sreča pa je bila na strani Dolanov, ki so v zadnji sekundi zadeli. lahko pa bi se hitro razpletlo drugače. Na koncu smo žal izgubljali žoge, nismo uspeli zmagati, a takšen je šport.”

Gregor Klepej, igralec RK Dol TKI Hrastnik: “Takšno tekmo smo pravzaprav pričakovali. Oboji smo bili pred tekmo v deficitu s točkami, tako da je bila ta zmaga nujna za obe ekipi, v kolikor smo hoteli držati priključek z ostalimi ekipami. Mi smo s tem smo ujeli priključek, za nas to pomeni veselje, vem pa da da za domačine to prinaša žalost.”

1.NLB liga, dvanajsti krog
RK SVIŠ Ivančna Gorica – RK Dol TKI Hrastnik 25:26 (11:14)
Ivančna Gorica, Dvorana OŠ Stična, 420 gledalcev, sodnika Aleš Gorenc in Silvo Košir
SVIŠ: Škorc (6 obramb), Vencelj (3 obrambe); Knez 4, Zafran 5, Fink 2, Grojzdek 2, Tekavčič, Hrovat, Stopar 5, Matej Košir 1, Pirnat 1, Krabonja 2, Željko 1, Bučar, Matic Košir 2, S. Vidmar
Dol: Nunčič (11 obramb), Seme, Rkman; Brilej 7, Klepej 6, Ajdari 3, Grušovnik 1, Bauerheim 3, Gospodarič, Hribšek 3, Cigler, Ramič 1, Ribič 1, Jakopič, Simončič, Koprivc 1  
Sedemmetrovke: SVIŠ 4 (6); Dol 2 (3)
Izključitve: SVIŠ 8 min; Dol 6 min

SPONZOR TEKME JE: 

  • podjetje R-UNIGARD – varnostno podjetje, ki s svojo agilnostjo zagotavlja hitre reakcije, s svojim osebnim pristopom pa plete dolgoročne odnose z vami!

Prispevek pripravil Mitja

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)