Preteklo sredo so varovanci Aleksandra Polaka odigrali tekmo osmine finala pokala Slovenije in po trdem boju premagali vodilnega drugo ligaša – MRK Ljubljana.

Z zmago so si tako zagotovili igranje med najboljših osem v letošnji izvedbi slovenskega pokalnega tekmovanja. A dvoboj se ni pričel povsem po naših pričakovanjih, saj so mladi Ljubljančani, ki so v tekmo vstopili z veliko željo po presenečenju, po petih minutah igre prevzeli primat in večali prednost iz minute v minuto. V tem času je v vratih blestel domači vratar Pikovnik in tako so rokometaši iz prestolnice šest minut pred polčasom vodili že za visokih šest zadetkov prednosti (15:9).  A izkušnje so prinesle svoje in naši fantje so do odmora zaostanek znižali in tako se je polčas končal z rezultatom 15:13.

Z znižanjem zaostanka so naši fantje poskrbeli da je sledilo napeto nadaljevanje, kjer so nato naši  v 38. minuti, prvič po 6. minuti, ponovno izenačili na 16:16. Po nekaj izmenjavanj v vodstvu na obeh straneh, so bili kapetan Simon Stopar in soigralci v ključnih trenutkih bolj zbrani od domačinov in napravili kakšno tehnično napako manj ter si tako tik pred koncem priigrali pomembno prednost treh zadetkov (23:26). Domačini so do konca srečanja dosegli še en zadetek in tako postavili izid tekme 24:26.

S to zmago so se fantje uvrstili v četrtfinale pokala Slovenije. Žreb najboljše osmerice bo v četrtek, 31. 1. 2019 na sedežu Rokometne zveze Slovenije.

Pri naših sta “vlečni voz najboljšega strelca” do konca pripeljala Matic Košir in Simon Stopar, ki sta zadela vsak po šest zadetkov. 

V soboto našo člansko ekipo čaka še zadnje dejanje leta 2018, in sicer jih čaka gostujoča tekma pri ekipi RK Jeruzalem Ormož.

Pokal Slovenije, osmina finala
MRK Ljubljana – RK SVIŠ Ivančna Gorica 24:26 (15:13)
Ljubljana, Dvorana Krim, 120 gledalcev, sodnika Marko Pirc in Matjaž Pirc
Ljubljana: Pikovnik (15 obramb), Rebevšek (1 obramba); Lukman, A. Miličevič, Jaklič, Vadnjal, Pintar 1, Gorjup, Ločičnik 1, Arih, U. Miličevič 10, Žabjek, Erak 5, Černe, Kolmančič 4, Leskovar 1,  
SVIŠ: 
Škorc (7 obramb), Vencelj; Knez, Zafran 1, Fink 1, Grojzdek 3, Hrovat 5, Stopar 6, Matej Košir, Pirnat, Kutnar 1, Krabonja 3, Željko, Matic Košir 6, S. Vidmar
Sedemmetrovke: Ljubljana 6 (8); SVIŠ 4 (5)
Izključitve: Ljubljana 12 min; SVIŠ 10 min

Prispevek pripravil Mitja

(Skupno 52 obiskov, današnjih obiskov 1)