S prvim petkom v letu 2019 je za varovance glavnega trenerja Aleksandra Polaka napočil čas za priprave za naporen drugi del sezone v elitni slovenski rokometni ligi.

Drugi del, kjer je prvotni cilj si zagotoviti obstanek med elito in seveda nabrati čim več prepotrebnih izkušenj za mlade igralce, bodo fantje pričeli z zaostalo tekmo prvega dela proti ekipi Gorenja (konec januarja), nato pa sledi še sedem tekem drugega dela pred končnico lige za obstanek. Kot veleva tradicija je fante najprej nagovoril trener Polak (ter obenem tudi predsednik Marjan Potokar), nato pa je sledilo nabiranje fizične kondicijein moči, ki bo več kot potrebna za tekme 1.NLB lige. V 1.NLB ligi so fantje v jesenskem delu odigrali štirinajst tekem in na teh tekmah dosegli 1 zmago. Na teh srečanjih so dosegli 356 zadetkov in jih prejeli 410.

Prvih pet strelcev dosedanjega dela prvenstva:
1. Simon Stopar 14 tekem – 65 zadetkov
2. Žan Grojzdek 13 tekem – 51 zadetkov
3. Matic Košir 14 tekem – 43 zadetkov
4. Timotej Knez 14 tekem – 39 zadetkov
5. Luka Zafran 14 tekem – 36 zadetkov

Aleksander Polak je po končanem prvem treningu z nami delil pričakovanja glede pripravljalnega ciklusa: “Pripravljalni del bomo izkoristili za kar najboljšo fizično pripravo, predvsem pa za odpravljanje napak ki so se nam dogajale v prvem delu sezone. Zavedamo se našega položaja na lestvici in da nas čaka zelo težka pot v drugem delu. Gledati moramo predvsem na sebe, na koncu pa bomo videli kaj nam bo to prineslo,” je povedal mladi in obetavni trener Polak in še dodal “…odigrali bomo tudi pet prijateljskih tekem, obenem pa nas čaka še tudi zaostala tekma z Velenjem, kar pomeni da bo januar zelo naporen.”

Kot že rečeno, fante čaka v januarju pet prijateljskih tekem, in sicer:
11. januar: ŠD Škofljica Pekarna Pečjak
16. januar: RK Grosuplje
18. januar: RD LL Grosist Slovan
23. januar: RK Krško
25/26. januar: RK Trimo Trebnje

Prva tekma tekmovalnega naboja bo na sporedu 29. januarju, ko se naši fantje podajajo na gostovanje (zaostala tekma) k ekipi RK Gorenje Velenje. Prva domača tekma 1.NLB lige pa jih čaka 2. februarja, ko v našo dvorano prihaja ekipa MRK Krka Novo mesto. 

Prispevek pripravil Mitja

(Skupno 265 obiskov, današnjih obiskov 1)