Naša članska ekipa je povsem oslabljena v Celju proti aktualnim državnim prvakom sicer prikazala dostojen odpor, a vseeno visoko izgubila.

Trener Aleksander Polak je z ekipo v Celje odšel brez kar nekaj igralcev (Grojzdek, Pirnat, Željko, Matej Košir, …), zobe pa je stisnil oboleli kapetan Simon Stopar. Drugi strelec je bil tako mladi, še lani član kadetske ekipe, Matevž Tekavčič, svojo minutažo pa so izkoristili  Domen Košir, Nejc Ropič, …

Celjani, ki so seveda veljali za nesporne favorite, so to takoj pokazali in povedli. Naši fantje se tega niso ustrašili in niso dopustili, da bi domačini preveč (na dvomestno razliko) pobegnili. Varovanci trenerja Tomaža Ocvirka so si tako (v 15. minuti) priigrali najvišjo prednost šestih zadetkov (13:7). A naši niso popustili, in prednost po desetih minutah zmanjšali na samo dva zadetka zaostanka (16:14). Na polčas pa vseeno odšli z rezultatom 21:16.

V začetku drugega dela so se naši še naprej kosali z domačini, ki v prvem delu drugega polčasa niso uspeli pobegniti na dvomestno prednost. Na srečanju proti aktualnim državnim prvakom sta se izkazala mlada Matevž Tekavčič (še lani član kadetske ekipe) in Nejc Ropič (še lani član ekipe starejših dečkov), ki je dosegel svoj prvi zadetek za člansko ekipo.

Celjanom je ob zaključku tekme le uspelo prvič na tekmi povesti z dvomestno razliko, in sicer minuto pred koncem, in sicer pri rezultatu 38:28. Dvomestna razlika pa je znašala tudi na koncu, in sicer 40:30 v korist domačinov.

Prvi strelec naših je bil Luka Zafran, ki je dosegel 7 zadetkov, zadetek manj (6) pa sta dosegla Blaž Fink in Matevž Tekavčič.

Naslednje srečanje naše fante čaka v začetku marca (prihodnjo soboto), ko v našo dvorano prihaja ekipa Maribora. 

1.NLB liga, osemnajsti krog
RK Celje Pivovarna Laško –
RK SVIŠ Ivančna Gorica 40:30 (21:16)
Celje, Dvorana Zlatorog, 300 gledalcev, sodnika Marko in Matjaž Pirc
Celje:
Panjtar (5 obramb), Ferlin (6 obramb); Jurečič 3, Malus 3, Kljun 3, Rakita 1, Razgor 4, Ovniček 1, Marguč 7, Šarac 3, Nenadić 3, Accambray 3, Kodrin 4, Horžen 2, Makuc 1, Anić 2;
SVIŠ:
Škorc (1 obramba), Vencelj (3 obrambe); Knez 1, Zafran 7, Fink 6, Tekavčič 6, Hrovat, Stopar 3, Bregar, A. Kutnar 1, Krabonja 3, Zlatnar, Matic Košir 2, M. Kutnar, D. Košir, M. Ropič 1

Prispevek pripravil Mitja

(Skupno 261 obiskov, današnjih obiskov 1)