Ta vikend, 11. in 12. maja 2019, našo člansko ekipo čaka nastop na zaključnem turnirju letošnje sezone pokalnega tekmovanja.

Kapetan Simon Stopar in soigralci se bodo tako borili za osvojitev ene izmed medalj. Čeprav “na papirju” vloge favoritov bolj pripadajo vsem trem ostalim ekipam (Gorenje, Celje ali Krka), je dokaz o morebitnem presenečenju največji uspeh SVIŠ-a v klubski zgodovini iz leta 2014, ko so prav tako na zaključnem turnirju Pokala Slovenije v polfinalu premagali dolenjsko ekipo Trima iz Trebnjega in na koncu osvojili izvrstno drugo mesto. Prav v polfinalu letošnje sezone pa jih čaka dolenjski dvoboj, in sicer proti ekipo MRK KRKA Novo mesto, ki pa je organizator turnirja. Naši fantje in krkaši bodo odigrali drugi polfinalni dvoboj, medtem ko se bosta na prvem pomerila aktualni prvak Celje in Gorenje.

Aleksander Polak, ki je bil del zadnjega pokalnega uspeha kot igralec, bo to tokrat v vlogi glavnega trenerja in pred prvim dvobojem meni: “Odigrati bomo morali najboljšo tekmo v sezoni. Krka je izrazit favorit, mi pa vseeno vidimo svoje priložnosti. Morali bomo omejiti število tehničnih napak, saj nasprotnik s protinapadi vsako kaznuje. Tudi sama obramba bo morala biti na višjem nivoju kot zadnje tekme. Obljubljamo borbo do konca in verjamemo, da lahko presenetimo domačine.”

Vabljeni vsi navijači našega kluba, da fante spodbujate na tekmi. Obleci rdečo majico in se pridruži ivanškim navijačem! 

Zaključni turnir Pokala Slovenije, sobota 11. maja 2019, polfinale
17.00 RK Gorenje Velenje – RK Celje Pivovarna Laško (prenos na RTVSLO 2)

20.00 MRK Krka Novo mesto – RK SVIŠ Ivančna Gorica

Nedelja, 12. maja 2019
14.00 Tekma za tretje mesto

17.00 Finale

Prispevek pripravil Mitja

(Skupno 147 obiskov, današnjih obiskov 1)