V športni dvorani Marof Novo mesto je naša članska ekipa v drugem majskem vikendu odigrala prvo tekmo zaključnega turnirja pokala Slovenije, in sicer proti domači ekipi MRK KRKA Novo mesto.

Po presenečenju na prvi polfinalni tekmi, kjer so rokometaši Gorenja iz Velenja premagali aktualne pokalne prvake – ekipo RK Celje Pivovarna Laško, je sledil drugi polfinalni dvoboj med našo in novomeško ekipo. Prednost favorita, zaradi boljšega položaja na lestvici in domačega terena, je bila pred srečanjem vsekakor na strani farmacevtov.

Kot se za dolenjski dvoboj spodobi se je čutila napetost med obema ekipama. Srečanje drugega polfinala so bolje naši fantje, a vodstvo ni trajalo dolgo. Domačini so  naše začetno vodstvo spremenili v njihovo vodstvo, in sicer najprej z 5:8 v 18. minuti ter nato še v 7:10 v 22. minuti. Z vstopom Roka Željka se je naša igra v napadu razživela in prav Željko je, pet minut pred koncem polčasa, z dvema zadetkoma poskrbel na znižanje na zadetek zaostanka (9:11). Vendarle pa so Krkaši na odmor odšlo s prednostjo dveh zadetkov (10:12).

Po desetminutnem odmoru je polna dvorana Marof videla izredno zanimiv in napet drugi polčas. Kapetan Simon Stopar in soigralci domačinom niso pustili pobegniti in po devetih minutah Krkaše ujeli na 13:13. Novomeščani so ponovno pobegnili, a sledila je podobna zgodba izpred nekaj minut. Z dodatkom da so prvič v drugem polčasu naši fantje celo povedli (deset minut pred koncem z rezultatom 18:17). A sledil je padec koncentracije, naši fantje so namreč do konca srečanja zadeli samo še dvakrat (Grojzdek in Krabonja) in temu je sledila zaslužena zmaga domačinov. Končni rezultat srečanja je bil 24:20 v korist Krke.

Najboljši strelec naše ekipe je bil Matej Košir, ki je zadel štirikrat. Po trikrat pa sta zadela Matic Košir in Žan Grojzdek.

Simon Stopar je po izredno težko tekmi strnil misli: “Za nami je težka tekma, ki je bila izenačena vse do konca. Žal nam je ob koncu srečanja zmanjkalo nekaj športne sreče in izkušenj. Pošle so nam moči, ekipa Krke je zasluženo zmagala, za kar jim čestitam. Obenem jim želim vso srečo v finalu. Sam sem ponosen na svoje fante, pokazali smo karakter in odigrali dobro tekmo. Obenem vsa čast navijačem, ki so napravili vrhunsko vzdušje in v takem vzdušju je fenomenalno igrati.”

Zaključni turnir Pokala Slovenije, sobota 11. maja 2019, drugi polfinale
MRK Krka Novo mesto
– RK SVIŠ Ivančna Gorica  24:20 (12:10)
Novo mesto, dvorana Marof, gledalcev, sodnika Aleš Vidic in David Leskovec
KRKA:
Tomić 1 (15 obramb), Brajer; L. Rašo 7, Bevec, Kukman, Didovič, Okleščen 3, Pršina 1, Irman 2, Jakše 4, Klemenčič, D. Rašo, Batagelj 1, Papež 4, Matko, Florjančič 1
SVIŠ:
Škorc (8 obramb), Vencelj; Knez 2, Zafran 2, Fink 1, Grojzdek 3, Tekavčič, Hrovat, Stopar 2, Matej Košir 4, Pirnat, Krabonja 1, Željko 2, Matic Košir 3, D. Košir, S. Vidmar
Sedemmetrovke: Krka 2 (5); SVIŠ 2 (2)
Izključitve: Krka 10 min; SVIŠ 8 min

Prvi polfinale
RK Celje Pivovarna Laško – RK Gorenje Velenje 27:29 (12:18)

Nedelja, 12. maja 2019
Tekma za tretje mesto

14.00 RK Celje Pivovarna Laško – RK SVIŠ Ivančna Gorica

Finale
17.00 RK Gorenje Velenje  –  MRK Krka Novo mesto

 

Prispevek pripravil Mitja

 

(Skupno 232 obiskov, današnjih obiskov 1)