Sezona 2018/19 se je za našo člansko ekipo že pred tedni zaključila (igralsko), uprava pa je že zavihala rokave s sestavljanjem igralskega kadra za naslednjo sezono.

Vodja “stroke” trener Aleksander Polak je tako lahko  pozdravil prvo okrepitev, ki bo v naslednji sezoni zabijala gole na desni strani napada. To je 19-letni Jan Debelak, ki k nam prihaja iz Rokometnega kluba Radovljica, a je v zadnjih dveh sezonah igral za Rokometni klub Cerklje (združena članska ekipa z RK Radovljica). Poleg teh dveh klubov je v mlajših selekcijah nosil še dresa RD Urbanscape Loka ter RK Duplje. Mlademu Gorenjcu, ki se najbolje znajde na položaju desnega zunanjega ter tudi desnega krika, niso tuje niti izkušnje iz mladih reprezentančnih vrst, saj je bil član mlajših reprezentančnih selekcij.

Dosedanje izkušnje članske kategorije je tako nabiral v 2.A ligi, kjer je odigral 66 tekem in dosegel 371 zadetkov, v zadnjih dveh sezonah pa je bil pri vrhu strelcev 2. A lige (v sezoni 2017/18 je dosegel 148 zadetkov in bil drugi strelec lige, v sezoni 2018/19 pa je dosegel 138 zadetkov in bil prvi strelec lige).

Jan Debelak je ob dogovoru z našim klubom povedal: “Za SVIŠ sem se odločil, ker sem potreboval nov izziv. Klub ima v prihodnosti velike ambicije. Je klub z dolgoletno tradicijo in je že večkrat dokazal da se lahko kosa tudi z najboljšimi klubi v Sloveniji. Poleg tega je zagotovo eden najboljših klubov v Sloveniji pri delu z mladimi igralci in tako ponuja odlične pogoje za napredek kar je zame najbolj pomembno za nadaljevanje moje rokometne poti.”

Trener Aleksander Polak je zagotovo vesel obetavne okrepitve, ob tem pa je dodal: “Gre za mladega igralca ki ga poznam že od treniranja v mlajših selekcijah. Verjamem da bo s svojo delavnostjo in načinom igre, ki jo ima, lahko velik doprinos ekipi.”

Prispevek pripravil Mitja

(Skupno 1.069 obiskov, današnjih obiskov 1)