Naša članska ekipa, ki jo še naprej vodi trener Aleksander Polak, je s prvim avgustovskim ponedeljkom pričela s pripravami na novo sezono – sezono, ki jo bodo fantje odigrali v 1.B slovenski rokometni ligi.

Ekipa bo v tej sezoni, napram preteklima dvema, precej spremenjena, saj je vrste SVIŠa zapustilo sedem igralcev, strokovni štab pa je med okrepitve zaenkrat pripeljal tri igralce. Kot že napisano je bil prva okrepitev Jan Debelak (več o tem tukaj), kot novi dve okrepitvi pa sta se članski ekipi pridružila še Denis Zavodnik, ki se vrača v naš klub po dveh sezonah igranja za MRD Dobovo ter vratar David Podržaj, ki se vrača v naš klub po sezoni igranja za ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak.

Trener Aleksander Polak je na prvem treningu pogrešal Timoteja Kneza (poškodba) in Nika Pirnata, ki je dobil nekaj dodatnih prostih dni po reprezentančnih obveznost s slovensko mladinsko reprezentanco Slovenije. Uvodne minute so tudi tokrat pripadle predsedniku Marjanu Potokarju, ki je pozdravil vse fante in poudaril, da kljub temu da je v tej sezoni pomlajena ekipa, so cilji in tudi želje tokrat da se borimo za vrh lestvice (brez cilja v vsekakor ne gre) in da gredo iz tekme v tekmo z borbenostjo. Obenem pa izrazil veselje, da imamo dva reprezentant mlajših kategorij v članski ekipi (Nik Pirnat in Simon Vidmar).

Strokovni štab članske ekipe je za fante pripravil plan treningov do prve uradne tekme, ki bo 14. septembra v naši dvorani ko gostimo ekipo RD Rudar Trbovlje. Pred tem kapetana Simona Stoparja in soigralce čaka šest pripravljalnih tekem (Krka, Krško, Dobova, Grosuplje, Trimo in Škofljica) ter tudi tudi turnir v domači dvorani, kjer bomo gostili ekipi Šmartnega in Brežic).

Trener Aleksander Polak, ki je bil v tem poletju tudi reprezentančno aktiven (pomočnik selektorja reprezentance mlajših kadetov) je po prvem treningu povedal: “Pred začetkom te sezone smo se odločili, da naredimo malce spremembe v ekipi. Pomladili smo ekipo in odločili smo se, da dobijo naši mlajši fantje priložnost terda je sedaj to idealen čas da preizkusimo neke nove stvari. Pripeljali smo Jana Debelaka na položaju desnega zunanjega, vrnil se je “naš igralec” Denis Zavodnik, ki je sicer primarno levo krilo, a zna igrati tudi na drugih položajih. V kolikor bo še kakšna priložnost, bomo pripeljali še kakšnega igralca, če pa ne bo, pa tudi ne bo nič narobe.” 

Seveda so v vsaki ekipi pomembni cilji, o njih pa mladi ivanški strokovnjak meni: “Cilj je čim bolj razvijat fante, napredovat v sami igri in gledati bolj nase in ne toliko se obremenjevati z rezultati. Verjamem pa, če se bo vse tako poklopilo kot se mora, če ne bo težav s poškodbami, lahko igramo z vsakim nasprotnikom v 1. B ligi in da bomo zadovolji apetite naših navijačem ter podpornikov. T ako da se vsi skupaj veselimo prvih tekem, tako prijateljskih kot tudi prve ligaške.”

Prihodi igralcev: Jan Debelak (RK Radovljica), Denis Zavodnik (MRD Dobova), David Podržaj (ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak)
Odhodi igralcev: Žan Grojzdek (RD Urbanscape Loka), Blaž Fink (zaključek kariere), Jakob Hrovat (zaključek kariere), Rok Željko (MRK Ljubljana), Nejc Krabonja, Domen Škorc, Luka Zafran

Članska ekipa RK SVIŠ Ivančna Gorica v sezoni 2019/20;
Vratarji: Nejc Vencelj, Denis Struna, David Podržaj
Krilni igralci: Timotej Knez, Denis Zavodnik, Simon Zlatnar, Ambrož Bregar, Domen Košir, Aljaž Kutnar
Zunanji igralci: Simon Stopar, Simon Vidmar, Nik Prinat, Matic Košir, Matevž Tekavčič, Rok Zaletelj, Jan Debelak
Krožni napadalci: Matej Košir, Robi Tekavec, Matevž Kutnar

Seznam pripravljalnih tekem:
14. avgust 2019: MRK Krka Novo mesto – RK SVIŠ Ivančna Gorica
17. avgust 2019: RK Krško – RK SVIŠ Ivančna Gorica
20. avgust 2019: RK SVIŠ Ivančna Gorica – MRD Dobova
23. avgust 2019: RK SVIŠ Ivančna Gorica – RK Grosuplje
28. avgust 2019: RK Trimo Trebnje – RK SVIŠ Ivančna Gorica
31. avgust 2019: Turnir Ivančna Gorica (RD Herz Šmartno, RK Brežice)
4. september 2019: RK SVIŠ Ivančna Gorica – ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak

Prva uradna tekma nove sezone:
14. september: RK SVIŠ Ivančna Gorica – RD Rudar Trbovlje

Prispevek pripravil Mitja

(Skupno 802 obiskov, današnjih obiskov 1)