V izredni napeti tekmi polni nihanj so naši člani z zmago nad MRK Ljubljana v zaključku tekme prišli do četrte zaporedne zmage in to po izteku igralnega časa!

V skoraj polni dvorani OŠ Stična so tokrat naši izredno slabo pričeli srečanje in gostje so takoj povedli z rezultatom 1:5. Našim fantom je veliko preglavic povzročal gostujoči vratar Jaka Glavan, saj nikakor niso uspeli zadeti. Po začetnih minutah so se nato le otresli nezbranosti in počasi začeli loviti gostujoče ter manjšati razliko. Na tem mestu moramo omeniti izredno fair play potezo gostujočega trenerja Bojana Čotarja (v 19. minuti), ki je sodnika nagovoril da sta napačno dosodila zadetek v njihovo korist in s tem omogočil da ljubljanski fantje niso povedli z rezultatom 6:11. Gostje so nato v 23. minuti še zadnjič vodili s štirimi zadetki prednosti (9:13), nato pa so naši z delnim izidom 4:1 goste ujel, izenačujoči zadetek pa je, po lepi podaji Slapničarja, dosegel Robi Tekavec. Rezultat polčasa pa je bil tako 14:14.

Pomemben dejavnik tekme je bil tudi začetek naših po odmoru, z dvema zadetkoma Tekavca so namreč povedli z 16:14. Gostje so se nato zbrali in izenačili in sledila je izenačena tekma gol za gol z rahlim vodstvom naših. Nekaj minut pred koncem so naši prvič na srečanju povedli s tremi zadetki prednosti in še napad za plus 4. A sledil je padec naših in gostje so z delnim izidom 1:4 štirideset sekund pred koncem izenačili na 30:30. Sledil je dramatičen zaključen in strel Matica Koširja z devetih metrov po izteku igralnega časa. Maticu je uspelo in s svojim sedmim  zadetkom poskrbel za veselje med soigralci in na tribuni! Končni rezultat srečanja je bil 31:30 in tako osvojena četrta zaporedna zmaga!

Prvi strelec naše ekipe je bil danes odlični Marko Marojevič, ki je kar devetkrat premagal nasprotna vratarja, dva zadetka manj (7) pa je dosegel Matic Košir. Pri gostih je kar enajstkrat zadel Uroš Miličević. 

Za naše člane sedaj sledi reprezentančni premor, nato pa 9. novembra sledi gostovanje pri rokometaših ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak!

Matic Košir, strelec zmagovitega zadetka, je po tekmi takole pokomentiral potek srečanja: “Tekma polna nihanj, del tekme so oni igrali dobro, del tekme pa mi. Lahko bi se obrnilo v drugo smer, čeprav smo imeli tri minute pred koncem tri zadetke prednosti, a smo na koncu, s kančkom sreče, mi dobili obe točki in nekako tudi izgubljeno točko proti Rudarju.”

 

Oglej si video zmagovitega zadetka:

 

RK SVIŠ Ivančna Gorica – MRK Ljubljana 31:30 (14:14)
Ivančna Gorica, dvorana OŠ Stična, 300 gledalcev, sodnika David Leskovec in Aleš Vidic
SVIŠ: Struna (5 obramb), Vencelj, Slapničar (5 obramb), Tekavec 4,  Zavodnik 3, Stopar 1, Matej Košir 2,  Pirnat 1, Marojevič 9, Bregar, Kutnar, Zaletelj, Zlatnar, Debelak 3, Matic Košir 7, D. Košir 1
Ljubljana: Glavan (9 obramb), Rebevšek (1 obramba); Lukman 3, Jaklič 1, Pintar, Pipp 4, Gorjup, Arih 1, Željko 1, Miličević 11, Žabjek 2, Erak 2, Brulec, Černe, Kolmančič 4, Leskovar 1,
Sedemmetrovke:  SVIŠ 3 (4); Ljubljana 6 (7)
Izključitve: SVIŠ 6 min; Ljubljana 4 min

SPONZOR TEKME JE: 

  • 𝗽𝗼𝗱𝗷𝗲𝘁𝗷𝗲 𝗥-𝗨𝗡𝗜𝗚𝗔𝗥𝗗, ki je varnostno podjetje, ki s svojo agilnostjo zagotavlja hitre reakcije, s svojim osebnim pristopom pa plete dolgoročne odnose z vami!

 

Prispevek pripravil Mitja

(Skupno 402 obiskov, današnjih obiskov 1)