Naša članska ekipa je po sedmih zaporednih zmagah tokrat morala priznati premoč rokometašem Mokerc KIGa na domačem terenu.

Varovanci našega trenerja Aleksandra Polaka so tokrat izredno slabo pričeli srečanje, kar so gostje povsem izkoristili. Po začetnih izenačenih minutah so gostje po petnajstih minutah prvič na tekmi povedli s štirimi zadetki prednosti (7:11). Gostujoči vratar Ponikvar je v teh trenutkih naše igralce spravljal “v obup”, na drugi strani pa naši vratarji niso ujeli prave forme. Gostom je tako uspevalo vse in nato pet minut pred koncem polčasa povedli že z 10:17. Naši so se le zbrali toliko, da na polčas niso odšli z večjim zaostankom in tako je bil rezultat polčasa 13:19.

Po prihodu iz garderob pa povsem prerojena igra naših ki so uspeli rezultat znižati na samo tri zadetke zaostanka (18:21 v 35. minuti). V nadaljevanju so naši napeli vse moči, da bi goste ujeli, a zapravili kar nekaj priložnosti da bi se približali na dva zadetka zaostanka. To jim je le uspelo v 50. minuti, ko so znižali na 26:28. Nato je sledil nov napad na izenačenje, a kaj več kot na zadetek zaostanka (30:31) niso uspeli dobiti. Lovljenje gostov skozi celotno srečanje je terjalo svoj davek in gostje so na koncu zmagali z rezultatom 31:32.

Prvi strelec naših je bil ponovno Marko Marojevič, ki je zadel sedemkrat, drugi strelec naše ekipe pa je bil Matic Košir, ki je dosegel šest golov. Pri gostih pa je desetkrat zadel Žarko Makivič.

Naše člane sedaj čaka pester nabor tekem, in sicer v sredo 4. decembra pokalno srečanje (1/16 finala pokala Slovenije) proti ekipi RK Jadran HK, nato pa 11. decembra 11. krog lige, in sicer proti ekipi Brežice. Tri dni zatem pa še 12. krog 1.B lige proti Krškemu. 

1.B liga, 10. krog
RK SVIŠ Ivančna Gorica – RK Mokerc KIG 31:32 (13:16)
Ivančna Gorica, dvorana OŠ Stična, 350 gledalcev, sodnika Jože Humek in Rok Škvarč
SVIŠ: Struna (7 obramb), Vencelj, Slapničar; Tekavec 2,  Knez, Zavodnik 5, Stopar 1, Matej Košir 1,  Pirnat 1, Marojevič 7, Bregar, Kutnar, Zaletelj, Debelak 4, Matic Košir 6, D. Košir 4
Mokerc: Ponikvar (11 obramb), Kastelic; Pahor, Šivec, M. Hostnik 1, Tanko, Comino 2, Legen 3, Štamcar, Gorišek 1, J. Hostnik, Makivič 10, Kalabič 3, Krivic 1, Tabakovič 8, Leš 2
Sedemmetrovke:  SVIŠ 1 (2); Mokerc 4 (4)
Izključitve: SVIŠ 6 min; Mokerc 6 min

SPONZOR TEKME JE BIL: 

  • PIZZA & BURGER HOUSE iz Ivančne Gorice.

Prispevek pripravil Mitja

(Skupno 333 obiskov, današnjih obiskov 1)