Naša članska ekipa je na prvi ponedeljek v mesecu januarja zaključila s kratkimi počitnicami in pričela z napornimi pripravami za nadaljevanje sezone 1.B lige.

Ekipa se je torej zbrala na prvem treningu v svoji dvorani OŠ Stična, kjer jih čakajo štirje tedni priprav in v tem času tudi pet prijateljskih tekem. Članska ekipa bo prve dni sicer vadila pod vodstvom pomočnika trenerja Staneta Zupančiča in Jake Kešeta, saj je Aleksander Polak trenutno službeno odsoten.

Kapetan Simon Stopar in soigralci so v jesenskem delu odigrali trinajst tekem, na katerih so zabeležili devet zmag, en neodločen izid in tri poraze. Le-to jih uvršča na tretje mesto lestvice 1.B slovenske rokometne lige. Na teh srečanjih so  dosegli 398 in jih prejeli 374.

Prvih pet strelcev dosedanjega dela prvenstva:
1. Marko Marojevič 13 tekem – 62 zadetkov
2. Denis Zavodnik 13 tekem – 52 zadetkov
3. Domen Košir 13 tekem – 51 zadetkov
4. Matic Košir 11 tekem – 46 zadetkov
5. Jan Debelak 13 tekem – 31 zadetkov

V času štiritedenskih priprav bodo naši člani v želji čim boljšega uigravanja ekipe, odigrali, pet prijateljskih tekem in se udeležili tudi prijateljskega turnirja –  Galofov memorial v Škofji Loki. 

Aleksander Polak je pred nadaljevanjem prvenstva takole napovedal priprave in ligaško tekmovanje: “Naš cilj je predvsem spraviti nivo igre na višjo raven. Pokazati moramo večjo konstanto med samo tekmo saj so se nam velikokrat dogajali 10-minutni padci v katerih smo vračali nasprotnike v igro. S samo uvrstitvijo na koncu sezone se ne obremenjujemo. Pomemben nam je predvsem napredek naših mladih fantov in posledično izboljšanje same kvalitete ekipe do konca sezone. Če bomo imeli še nekaj sreče s poškodbami, vrjamem, da bomo lahko na koncu sezone vsi zadovoljni.”

Razpored prijateljskih tekem:
Petek, 10. januar 2020: 19:00 RK SVIŠ  Ivančna Gorica : MRK Krka Novo mesto
Torek, 14. januar 2020: 19:30 RK Brežice : RK SVIŠ  Ivančna Gorica
Petek, 17. januar 2020: Turnir Memorial Jožeta Galofa (Škofja Loka)
16:30 RD Urbanscape Loka – RK SVIŠ  Ivančna Gorica
                                          18:00 RK SVIŠ  Ivančna Gorica – RD LL Grosist Slovan
Sreda, 22. januarja 2020:19:00 RK SVIŠ  Ivančna Gorica – RK Trimo Trebnje

Prvo ligaško srečanje pa naše člane čaka v soboto 1. februarja 2020, ko bodo v štirinajstem krogu 1.B lige gostovali v dvorani Polak pri ekipi Rudar Trbovlje.

Prispevek pripravil Mitja

(Skupno 371 obiskov, današnjih obiskov 1)