Naša članska ekipa bo to soboto po mesecu dni priprav pričela z nadaljevanjem sezone, kjer trenutno brani drugo mesto na lestvico 1.B lige.

Varovance trenerja Aleksandra Polaka že takoj namreč čakata dve težki preizkušnji, in sicer v soboto gostujejo pri ekipi Rudar Trbovlje (trenutno zasedajo 4. mesto) in nato naslednjo soboto gostimo vodilno ekipo Slovana. Kapetan Simon Stopar in soigralci so v pripravljalnem obdobju odigrali štiri prijateljske tekme, in sicer so dosegli dve zmagi (proti Slovanu in Brežicam) ter izgubili proti Krki ter Loki.

Po jesenskem delu so naši članski rokometaši zasedli drugo mesto, v drugem delu pa jih čaka izjemno težko branjenje tega mesta. Že takoj pa se bodo spopadli z dvema iz vodilne šesterice. V času ko po celi Sloveniji razhajajo viroze in manjko igralcev na treningih, ni nič drugače v našem taboru, vseeno pa je trener Aleksander Polak pred tekmo optimističen: “Odpravljamo se na zelo težko gostovanje. Iz preteklih let imamo izkušnje z gostovanji v Trbovljah kjer smo se vedno zelo mučili. Igralci Rudarja doma igrajo zelo dober in čvrst rokomet. Ob tem imamo kar nekaj težav z boleznimi in poškodbami, zato se zavedamo da nas čaka izredno zahtevna naloga. Vsekakor pa bomo na igrišču pustili srce in poizkusili domov prinesti novi dve točki.”

Rezultati prijateljskih tekem v pripravljalnem obdobju:
RK SVIŠ  Ivančna Gorica : MRK Krka Novo mesto 29:30 
RK Brežice : RK SVIŠ  Ivančna Gorica 29:38
RD Urbanscape Loka – 
RK SVIŠ  Ivančna Gorica 27:23
RK SVIŠ  Ivančna Gorica – RD LL Grosist Slovan 30:19

V drugem delu našo člansko ekipo tako čaka novih dvanajst srečanj z nasprotniki, začenši z ekipo Rudar iz Trbovelj. Zasavci so na prvem srečanju v naši dvorani presenetili naše fante in jim “odščipnili” točko, tako da jih tokrat čaka zahtevno gostovanje.

Prvo ligaško srečanje pa tako naše člane čaka v soboto 1. februarja 2020, ko bodo v štirinajstem krogu 1.B lige gostovali v dvorani Polaj pri ekipi Rudar Trbovlje. 

Razpored tekem v mesecu februarju:
14. krog: RD Rudar Trbovlje –  RK SVIŠ Ivančna Gorica
15. krog: RK SVIŠ Ivančna Gorica – RD LL Grosist Slovan
16. krog: RK Dol TKI Hrastnik – RK SVIŠ Ivančna Gorica
17. krog: tekma z RK Radeče odpade, saj so Radečani izstopili iz lige
18. krog: RK Črnomelj – RK SVIŠ Ivančna Gorica

Prispevek pripravil Mitja

(Skupno 236 obiskov, današnjih obiskov 1)