Naša članska ekipa je na zadnjo februarsko soboto gostovala pri ekipi Črnomlja in domov odnesla novi dve točki.

Po štirinajstih dneh brez tekme so naši člani odpotovali na gostovanje k ekipi Črnomlja, ki se bori za obstanek. Začetek tekme je nakazoval izenačeno igro, saj so gostje po desetih minutah še vodili (z 5:4), a nato so naši fantje prevzeli premat in povedli. Sledila je igra, kjer so naši vodili za dva ali tri zadetke, polčas pa dobili s tremi zadetki prednosti (12:15).

S tem so so varovanci trenerja Aleksandra Polaka priigrali pomembno prednost v nadaljevanju tekme, ki je niso izpustili iz rok. Ravno nasprotno, iz minute v minuto so jo višali in 12 minut pred koncem prvič na srečanju vodili za visokih devet zadetkov prednosti (20:29). Nato so srečanje mirno pripeljali do konca in tako po šestdesetih minutah zmagali z rezultatom 23:31.

Prvi strelec naših je bil Matej Košir, ki je zadel osemkrat, sedem zadetkov pa je prispeval Matic Košir. 

Naše člane prihodnji vikend čaka nov derbi kroga, in sicer se bodo pomerili proti drugouvrščeni ekipi 1.B lige – ekipi MRK Ljubljana. Dvoboj bo v petek 6. marca 2020 ob 20.00 v športni dvorani Galjevica Ljubljana. 

1.B liga, 18. krog
RK Črnomelj – RK SVIŠ Ivančna Gorica 23:31 (12:15)
Črnomelj, dvorana SŠ Črnomelj,  gledalcev, sodnika Miloš Turnšek in Dejan Čretnik
Črnomelj: Bagarič, Aupič, Dragovan; Pezdirc 3, Schweiger 1, Štrucelj 6, Majerle 2, Horvat 1, Slobodnik 2, Weiss 4, Slemenšek, Stariha 2, Mihelič, Bizjak, Malešič
SVIŠ:
Podržaj, Struna, Slapničar; Tekavec, Knez 1, Zavodnik 4, Stopar, Matej Košir 8,  Marojevič 4, Bregar 1, Zaletelj 2, Zlatnar, Debelak, Matic Košir 7, Lesjak, D. Košir 4
Sedemmetrovke:  Črnomelj 3 (4);  SVIŠ 1 (3)
Izključitve:  Črnomelj 6 min; SVIŠ 8 min

Prispevek pripravil Mitja

(Skupno 213 obiskov, današnjih obiskov 1)