Rokometna igrišča po Sloveniji in po svetu trenutno počivajo, tako je prisiljen počitek od rokometnih igrišč predpisan tudi za naše članek Rokometnega kluba SVIŠ Ivančna Gorica.

A naši fantje v teh dneh vsekakor ne poležavajo cele dneve na kavčih in pred TV sprejemniki, ampak imajo na sporedu individualne treninge. Del teh lahko vidite na naših družabnih omrežjih Facebook (več tukaj) in Instagram (več tukaj), kjer z vami delimo utrinke z njihovih treningov. Tokrat pa smo se “virtualno” pogovarjali z novincem v tej sezoni in tudi našim domačim igralcem Denisom Zavodnikom. Denis je namreč s sezono 2017/18, po več letih igranja za matični klub SVIŠ Ivančna Gorica, prestopil k ekipi MRD Dobova, ki je takrat igrala v prvoligaški druščini. Čeprav je od takrat preteklo že kar nekaj časa, nas je seveda zanimalo, kaj so bili razlogi, da je Denis zapustil vrste domačega kluba in se podal v Dobovo: “Moram povedati, da odločitev za prestop v MRD Dobova ni bila enostavna, saj smo imeli pri SVIŠu ambiciozno ekipo, poleg tega pa smo se tudi odlično razumeli z ostalimi igralci. Skozi celotno sezono smo bili v dobrem položaju za uvrstitev v 1. ligo. Žal se nam na koncu ni izšlo in uvrstitev v 1. ligo nam je za las ušla. Na podlagi tega sem se odločil za odhod v MRD Dobova, ki je igrala v najmočnejši slovenski ligi in si tako zagotovil nov izziv. Obenem menim, da mora vsak igralec vsaj enkrat v svoji karieri poskusiti igrati v »ne domačem klubu« in ponudba iz Dobove je bila takrat odlična priložnost.” 

Velika večina (vsaj starejših privržencev rokometa) veste, da se dandanes v profesionalnem rokometu ne “cedita več med in mleko” in da v prvi slovenski ligi najdemo malo primerov, ki pravzaprav živijo od rokometa, ni bilo nič kaj drugače pri Denisu: “Na treninge sem se vozil dnevno. Glede na to, da imam redno službo v Mengšu, drugih možnosti nisem imel. Seveda je bila vožnja kar naporna. Po 8-urnem delavniku se odpeljati domov zgolj na kosilo in potem naprej v Dobovo na trening je bilo vse prej kot enostavno,” nam je zaupal svojo izkušnjo zaupal 26-letni rokometaš. A po samo dveh sezonah je pri komaj 25-letih odločil obesiti superge na klin, saj je dobovski klub in rokometno javnost v mesecu maju obvestil, da zaključuje svojo rokometno kariero. In kaj je bil takrat razlog? Res je, da sem se spogledoval s koncem kariere. Po dveh letih sem se nekoliko naveličal vsakodnevne relacije Mengeš-Dobova, poleg tega pa sem imel še nekaj težav s poškodbami.” A na veseljem SVIŠevih privržencev, ga je vodstvo kluba, po nekaj mesecih, uspelo prepričati in ponovno je aktiviral svoje rokometno znanje ter postal odličen dodatek letošnji članski ekipi SVIŠa: “Dejstvo, da se upokojiš kot igralec ni tako enostavno, kot je sprva videti. Pravzaprav je težek korak po 16. letih potegniti črto in reči to je to. Sploh, če k nadaljevanju dopuščajo še zdravje in druge okoliščine. Nekako ti to postane način življenja. Res je, poleg je bilo še malo »domotožja« Ko so me tik pred začetkom letošnje sezone poklicali iz SVIŠa in mi ponudili sodelovanje, odločitev ni bila težka. Klub iz Ivančne Gorice je namreč v neposredni bližini mojega doma, zato sem se hitro odločil za vrnitev na igrišče,” nam je povedal drugi strelec naše ekipe v tej sezoni ter obenem z nami delil kaj poleg rokometa še zapolnjuje delovni dan: “Sam nisem bil nikoli »profesionalec«, vedno sem poleg treningov hodil tudi v službo. Delam v podjetju Trival antene d.o.o., kjer sestavljamo in montiramo različne antene (MF, VHF, UHF, SHF frekvenčna področja za vojaške namene, civilno-profesionalni trg, mobilne komunikacije, radioamaterje in antene za posebne namene).

A te dni se je tudi “njegov svet” ustavil in vse stvari ne počne tako kot do sedaj. Kako pa se Denis sooča s tem problemom oziroma kako koristi prosti čas? Res je, svet se je kar nekako ustavil. Za mnoge od nas je to neka nova izkušnja, vendar se moramo zavedati, da je zdravje na prvem mestu. Ob vsem tem moramo biti strpni, čas lahko dobro izrabimo za preživljanje z našimi najbližjimi. Sam ga izkoristim tudi za opravljanje domačih opravil, sprehode v naravo in nenazadnje za domače treninge, s katerimi vzdržujem kondicijo.”

Seveda pa ob tem nismo mogli brez vprašanja, kakšno je njegovo mnenje glede nadaljevanje prvenstva: “Trenutno kaže, da se bo vse skupaj kar zavleklo. Mislim, da je možnosti malo, da bi se odigrala še kakšna prvenstvena tekma in da je le še vprašanje časa, kdaj se bo sezona tudi uradno zaključila.”

Prispevek pripravil Mitja

 

(Skupno 771 obiskov, današnjih obiskov 1)