Drugi novinec v ekipi prav tako prihaja iz Trebnjega. Gre za 20 letnega Amadeja Jerlaha, člana zelo uspešne generacije letnika 2000. Amadej je svojo rokometno pot začel v domačem Trimu in se preko vseh starostnih kategorij hitro prebil vse do članske ekipe.

Trebanjec igra na položaju levega zunanjega in je zaradi velikega števila poškodovanih prvo priložnost med člani dobil v končnici sezone 2017/2018. Na 4-ih tekmah je dosegel 3 zadetke, med tem, ko je v isti sezoni pri mladincih na 22-ih tekmah dosegel 91 zadetkov. V letu 2018 je zaradi poškodbe odigral nekoliko manj tekem (za člane 7 tekem in brez zadetkov, za mladince 6 tekem in 48 zadetkov). Po uspešno sanirani poškodbi je prišla nagrada za njegov trud, saj je zaradi poškodbe soigralca zapolnil mesto v slovenski kadetski reprezentanci, ki je istega leta nastopila na evropskem prvenstvu na Hrvaškem. Slovenija je na zadnji tekmi proti Madžarski zmagala tudi s pomočjo Amadeja (5 zadetkov) in osvojila končno 9. mesto. V letošnji sezoni, ki je bila zaradi novega korona virusa predčasno končana, je pri članih nastopil na 5-ih tekmah in dosegel en zadetek, pri mladincih pa je na 11-ih tekmah vpisal 40 zadetkov.

Osebna izkaznica in kratek intervju

Kako je prišlo do prestopa v novi klub?

Do odločitve je prišlo pri vodstvu kluba. Tudi sam pa sem imel to željo, saj bom tako lahko dobil več možnosti za igranje rokometa.

Kaj pričakuješ od nove sezone?

Pričakujem uspešno sezono, tako zase kot za klub. Nadvse pa se veselim izkušenj, ki jih bom pridobil.

Kako se boš kar najbolje vklopil v novo sredino?

Večino igralcev že poznam, tako da z vklopom v ekipo ne bo težav.

Kaj želiš sporočiti navijačem in privržencem SVIŠ-a?

Navijačem sporočam, da se veselim igranja v klubu. Pričakujem pa čim boljše vzdušje na tekmah.

 

Amadej dobrodošel in srečno!

 

Dejmo SVIŠ!

(Skupno 308 obiskov, današnjih obiskov 1)